More

  Proiecte de modernizare la Scobinți

  Array

  La Scobinți au început lucrări importante de modernizare. De mai bine de o lună în centrul comunei se lucrează deja la amenajarea trotuarelor și la instalațiile de iluminat public, urmând ca lucrările să fie extinse și în alte sate prin semnarea recentă a unui proiect similar.

  Imaginea unei comune din apropierea Hârlăului capătă contur. La Scobinți au început lucrări importante de modernizare a zonei. Centrul comunei este deja în continuă transformare, deoarece se amenajează trotuarele, se montează pavele și se instalează stâlpii pentru iluminatul public.
  trotuare
  În centrul comunei se lucrează deja de o lună la amenajarea trotuarelor, însă Primăria din Scobinți își dorește să îmbunătățească condițiile pentru toți cetățenii din comună, motiv pentru care astăzi a fost semnat și contractul de proiectare pentru continuarea lucrărilor de amenajare și în Sticlaria sau Bădeni, dar și pe DN 28 D, iar primarul Gheorghe Hrițcu speră să obțină fondurile necesare pentru a începe cât mai repede și aceste lucrări.

  In centru, pe o parte a străzii centrale vor fi montate si lampadare pentru iluminatul public, de aceea, odată cu amenajarea trotuarelor, acum se lucrează și la montarea instalatiei electrice.
  trotuaree
  Administrația din Scobinți are planuri mari și pentru promovarea energiei verzi, în prezent fiind utilizate becuri economice pentru sistemul de iluminat public, însă anul viitor urmează să implementeze un proiect ambițios la care se lucrează în prezent și care presupune amenajarea unui parc fotovoltaic.

  Precizăm că licitatia electronică în vederea executării lucrărilor de amenajare a trotuarelor din Scobinți a fost câștigată de o firmă din Satu Mare, iar proiectul în valoare de peste 4100 de lei se va derula pe parcursul a 3 ani. Contractul actual cuprinde 5500 mp, până în prezent au fost alocați deja 150 de mii de lei, anul acesta fiind planificată realizarea unei treimi din lucrările de amenajare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI