11.3 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022
Array

Proiecte de modernizare la Scobinți

- Advertisement -

La Scobinți au început lucrări importante de modernizare. De mai bine de o lună în centrul comunei se lucrează deja la amenajarea trotuarelor și la instalațiile de iluminat public, urmând ca lucrările să fie extinse și în alte sate prin semnarea recentă a unui proiect similar.

Imaginea unei comune din apropierea Hârlăului capătă contur. La Scobinți au început lucrări importante de modernizare a zonei. Centrul comunei este deja în continuă transformare, deoarece se amenajează trotuarele, se montează pavele și se instalează stâlpii pentru iluminatul public.
trotuare
În centrul comunei se lucrează deja de o lună la amenajarea trotuarelor, însă Primăria din Scobinți își dorește să îmbunătățească condițiile pentru toți cetățenii din comună, motiv pentru care astăzi a fost semnat și contractul de proiectare pentru continuarea lucrărilor de amenajare și în Sticlaria sau Bădeni, dar și pe DN 28 D, iar primarul Gheorghe Hrițcu speră să obțină fondurile necesare pentru a începe cât mai repede și aceste lucrări.

In centru, pe o parte a străzii centrale vor fi montate si lampadare pentru iluminatul public, de aceea, odată cu amenajarea trotuarelor, acum se lucrează și la montarea instalatiei electrice.
trotuaree
Administrația din Scobinți are planuri mari și pentru promovarea energiei verzi, în prezent fiind utilizate becuri economice pentru sistemul de iluminat public, însă anul viitor urmează să implementeze un proiect ambițios la care se lucrează în prezent și care presupune amenajarea unui parc fotovoltaic.

Precizăm că licitatia electronică în vederea executării lucrărilor de amenajare a trotuarelor din Scobinți a fost câștigată de o firmă din Satu Mare, iar proiectul în valoare de peste 4100 de lei se va derula pe parcursul a 3 ani. Contractul actual cuprinde 5500 mp, până în prezent au fost alocați deja 150 de mii de lei, anul acesta fiind planificată realizarea unei treimi din lucrările de amenajare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow