More

  Proiecte de la sate, cu fonduri europene. G.A.L. „Codrii Pascanilor” a lansat ghidurile pentru măsurile de finanţare

  Array

  Un alt Grup de Acţiune Locală din preajma municipiului Paşcani da startul ghidurilor de finanţare. Mai exact, firmele private, primăriile şi reprezentanţii societăţii civile vor putea depune proiecte pentru fonduri europene. Astăzi, la sediul Căminului Cultural din Moţca a avut loc prezentarea a două măsuri din cadrul asociaţiei. În următoarele zile, vor avea loc seminarii de promovare a acestora în cinci comune.

   

  Firmele private şi cinci primarii din apropierea Pascaniului pot obţine fonduri europene prin intermediul Grupul de Acţiune Locală „Codrii Pascanilor”. Astăzi, asociaţia formată din parteneri publici şi privaţi, a prezentat la sediul din localitatea Moţca, două măsuri prin intermediul cărora se pot depune proiecte. Prima dintre ele, prevede dezvoltarea rurală în teritoriu. Mai exact, se pot obţine bani pentru înfiinţarea de parcuri, spaţii de joacă, terenuri de sport şi altele.

   

  În cazul celeilalte măsuri, susţinerea activităţilor cu caracter social, se pot înfiinţa şi moderniza grădiniţe, şcoli şi centre afterschool. În total, în cadrul G.A.L.-ului sunt disponibile opt măsuri.
  Asociaţia a încheiat la sfârşitul anului 2016, un contract de finanţare în valoare de peste 1.400.000 de euro cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Din această suma, se pot finanţa proiectele din mediul privat şi public.

   

  Menţionăm că din cadrul G.A.L.-ului „Codrii Pascanilor” fac parte comunele Miroslovesti, Moţca, Cristeşti, Tatarusi şi Stolniceni-Prăjescu, 22 de parteneri privaţi şi trei reprezentanţi ai societăţii civile.
  Mai multe detalii puteţi vedea pe site-ul asociaţiei cu acelaşi nume, precum şi la sediul din localitatea Moţca, judeţul Iaşi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga. //

  Întreruperi de apă în apropierea Pașcaniului

  Întreruperi de apă în apropierea Pașcaniului. //

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet