10.7 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Proiecte de la sate, cu fonduri europene. G.A.L. „Codrii Pascanilor” a lansat ghidurile pentru măsurile de finanţare

Un alt Grup de Acţiune Locală din preajma municipiului Paşcani da startul ghidurilor de finanţare. Mai exact, firmele private, primăriile şi reprezentanţii societăţii civile vor putea depune proiecte pentru fonduri europene. Astăzi, la sediul Căminului Cultural din Moţca a avut loc prezentarea a două măsuri din cadrul asociaţiei. În următoarele zile, vor avea loc seminarii de promovare a acestora în cinci comune.

 

Firmele private şi cinci primarii din apropierea Pascaniului pot obţine fonduri europene prin intermediul Grupul de Acţiune Locală „Codrii Pascanilor”. Astăzi, asociaţia formată din parteneri publici şi privaţi, a prezentat la sediul din localitatea Moţca, două măsuri prin intermediul cărora se pot depune proiecte. Prima dintre ele, prevede dezvoltarea rurală în teritoriu. Mai exact, se pot obţine bani pentru înfiinţarea de parcuri, spaţii de joacă, terenuri de sport şi altele.

 

În cazul celeilalte măsuri, susţinerea activităţilor cu caracter social, se pot înfiinţa şi moderniza grădiniţe, şcoli şi centre afterschool. În total, în cadrul G.A.L.-ului sunt disponibile opt măsuri.
Asociaţia a încheiat la sfârşitul anului 2016, un contract de finanţare în valoare de peste 1.400.000 de euro cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Din această suma, se pot finanţa proiectele din mediul privat şi public.

 

Menţionăm că din cadrul G.A.L.-ului „Codrii Pascanilor” fac parte comunele Miroslovesti, Moţca, Cristeşti, Tatarusi şi Stolniceni-Prăjescu, 22 de parteneri privaţi şi trei reprezentanţi ai societăţii civile.
Mai multe detalii puteţi vedea pe site-ul asociaţiei cu acelaşi nume, precum şi la sediul din localitatea Moţca, judeţul Iaşi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bataie de joc: Dupa majorarea salariilor si numeroase angajari, primarul Pintilie propune cresterea cu cca 40% a taxelor si impozitelor pentru pascaneni. Va...

La Pascani taxele si impozitele locale ar urma sa fie majorate cu cca 40%. Initiativa fara precedent,...

Inca un tanar, in legislativul pascanean: “Săracă nu este o comunitate care nu are bani, ci o comunitate care nu are vise!

Legislativul pascanean are un nou consilier local. La inceputul sedintei ordinare din 28 octombrie a.c. , Alexandru...

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI