27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Proiecte de investiţii în Stolniceni-Prăjescu

Proiecte mari de investitii in Stolniceni-Prajescu. Alesii locali au discutat si au votat, in sedinta de Consiliu din urma cu cateva zile, modernizarea si reabilitarea unor dispensare si drumuri din comuna. Totodata, legislativul are in vedere si extinderea retelelor de apa si canalizare din satul Cozmesti.

 

Localnicii din comuna Stolniceni-Prajescu ar putea avea un an cu mai multe investitii. Consilierii locali, intruniti luni in sedinta ordinara, au votat cateva proiecte pentru reabilitarea unor obiective importante din satele componente. Potrivit studiilor de fezabilitate, dispensarele din Stolniceni si Bratesti ar urma sa fie modernizate si utilate. Doar pentru cel din urma mentionat, valoarea lucrarilor ar fi de aproape 1.5 milioane de lei, de la bugetul de stat si cel local.

 

O valoare mai mare, de aproape 7 milioane de lei, ar putea face drumurile din cele trei localitati sa arate mai bine. Investitia ar urma sa fie suportata in proportie de 98% de la Guvern iar 2% din buget local.

O discutie mai aprinsa a fost legata de extindererea retelei de apa si canalizare, care ar urma sa fie facuta in Cozmesti. Unul dintre consilieri considera ca modernizarea este mai prielnica in Bratesti. Asta deoarece localnicii de acolo, majoritatea agricultori sau legumicultori, au mai mare nevoie de apa.

In replica, edilul comunei, a precizat ca in viitor se va face tot ce este necesar pentru modernizarea intregii comuni.

Mentionam ca pentru toate proiectele de investitii, administratia locala incearca sa obtina fonduri guvernamentale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow