11.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Proiecte: Centru de transfuzie şi sistem de monitorizare pe maşini

Un consilier păşcănean solicita infiintarea unui centru de recoltare a sângelui în cadrul Spitalului de Urgenţă. Sorin Olariu e la PMP a iniţiat un proiect de hotărâre care ar urma să fie supus dezbaterii şi aprobării legislativului local. Investiţia este estimată la 500.000 lei şi urmează să fie suportată de la bugetul local. Iniţiatorul motivează că este nevoie de un astfel de centru pentru a asigura cantitatea de sânge necesară intervenţiilor medicale, atât recoltarea cât şi depozitarea urmând să fie făcute în condiţii de maximă siguranţă medicală.
Consilierul păşcănean susţine că a găsit şi o soluţie pentru finanţarea investiţiei. Totodată el a mai iniţiat un proiect de hotărâre privind achiziţionarea unui sistem de monitorizare şi management a flotei de maşini a Primăriei dar şi a societăţilor şi instituţiilor subordinate. Astfel s-ar obţine economii de cca 100 000 de lei pe an din cheltuielile pentru combustibil şi întreţinere, bani care ar putea fi folosiţi pentru centrul de recoltare a sângelui, susţine Sorin Olariu. Dacă proiectul va fi aprobat toate maşinile urmează să fie inscripţionate cu textul “Consiliul Local Paşcani” şi cu sisteme GPS de monitorizare a traseelor şi a consumului de combustibil.
Menţionăm că Primăria Paşcani are 13 maşini şi utilaje, RAGCL – 12 iar societatea de salubritate 11 cu GPS, conform precizarilor directorului Eduard Dumea. Celelalte instituţii, servicii şi societăţi aflate în subordinea Consiliului Local nu au maşini în dotare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI