Municipiul Paşcani ar putea intra în rândul localităţilor cu staţii de încărcare pentru maşinile electrice sau cele hibride. Un proiect în acest sens a fost iniţiat de consilierul PMP Sorin Olariu. Documentul a fost deja înregistrat la Primărie şi ar urma să fie supus aprobării legislativului local, cel mai probabil în şedinţa de la sfârşitul acestei luni. Iniţiatorul a propus să fie înfiinţate două parcări, una în zona Deal şi alta în zona Vale.

Fiecare dintre ele, ar urma să fie dotată cu câte o staţie de încărcare lentă şi una rapidă, se arată în proiectul de hotărâre. Locaţiile ar urma să fie stabilite de primar, în maxim patru luni de zile de la votarea proiectului, şi până în primăvara anului viitor, edilul trebuie să prezinte, spre aprobare, indicatorii tehnico economici.
Investiţia este estimate la cca 20.000 Euro, din bugetul local. Dacă proiectul va fi aprobat în formă propusă, încărcarea maşinilor de la aceste staţii va fi gratuită timp de 5 ani de zile. Sorin Olariu spune că în acest fel păşcănenii vor fi încurajaţi să renunţe la maşinile poluante, pe benzină şi motorina, pentru cele electrice.
Menţionăm că astfel de investiţii au fost făcute sau sunt programate în mai multe oraşe din ţară aflate pe principalele căi rutiere, de unii dezvoltatori şi furnizori de servicii, mai puţin la Paşcani. Judeţul Iaşi are 21 staţii de încărcare a mașinilor electrice, 19 fiind amplasate în zona metropolitană, şi câte una, în oraşul Târgu Frumos şi în comună Cristeşti.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider