16.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
16.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
Array

Proiect pilot: Zonă rezidențială lângă Primăria Pașcani. Cum comentați? VIDEO

Un consilier local a propus amenajarea de zone rezidentiale la Pascani. Amendamentul a primit deja aprobarea Comisiei Economice si va fi dezbatut in sedinta programata maine, odata cu bugetul si lista de investitii pentru anul in curs.

marius pintilie
In apropierea sediului Primariei ar putea fi amenajat prima zona rezidentiala din Pascani. Nu cu vile, ci cateva blocuri ANL si un bloc de locuite sociale construit cu ajutorul financiar al elvetienilor. Consilierul liberal, Marius Pintilie a propus ca acesta zona sa fie imprejmuita cu gard, iar terenul dintre ele sa fie folosit pentru amenajarea de parcari si locuri de joaca pentru copii. Accesul ar urma sa se faca doar pe baza de cartela, iar locatarii sa raspunda de curatenia si intretinerea zonei.

BIT TV ZONA REZIDENTIALA LANGA PRIMARIA PASCANI

Propunerea a primit avizul Comisiei Economice si urmeaza sa fie supusa aprobarii Consiliului Local pentru a fi introdusa pe lista de investitii si bugetul anului 2014. Deocamdata nu se cunosc costurile de executie, urmand sa fie facut mai intai un studiu de fezabilitate. Initiaroul spune ca, gardul din jurul Primariei poate fi folosit pentru imprejmuirea acestei zone, iar restul cheltuielilor sa fie suportate de la bugetul local.

Marius Pintilie spune ca astfel de zone rezidentiale sun deja in mai multe tari europene. Proiectul de la Pascani, daca va fi realizat, ar urma sa fie un model pentru implementarea unor proiecte similare.

Propunerea consilierului PNL a starnit interes in cadrul comisiilor de specialitate. Alesii locali au fost interesati mai intai de implicatiile financiare si juridice ale proiectului.

Intrebati de reporterii nostri, locatarii de la blocurile ANL au pareri impartite in legatura acest proiect. Unii spun ca o astfel de investitie ar fi utila, altii cred ca Primaria ar trebui sa se ocupe de alte probleme mult mai importante.
Mentionam ca maine, 31 ianuarie, Consiliul Local se va intruni de la ora 10.00 pentru a aproba bugetele si listele de investitii pentru anul 2014.

www.bittv.info

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
16.9 ° C
17.3 °
16.2 °
92 %
2.9kmh
0 %
mar
26 °
mie
28 °
joi
34 °
vin
27 °
sâm
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI