More

  Proiect pentru o ilegalitate. Consilierii din opozitie au incercat sa il oblige pe primar sa concesioneze direct o parcare

  Premiera administrativă în municipiul Paşcani. Consilierii din opoziţie au iniţiat un proiect de hotărâre prin care executivul local să fie obligat să facă o ilegalitate. Mai exact ei au propus spre dezbatere “aprobarea initierii demersurilor în vederea concesionarii directe” a unei suprafeţe de teren aflată în domeniul public al municipiului, deşi conform noului Cod Administrativ concesiunile pot fi făcute doar prin licitaţie.

  Problema de legalitate a fost constatata de reprezentantii Primăriei  (nu a primit viza de legalitate) dar iniţiatorii au insistat ca proiectul să fie supus aprobării. O altă dificultate ar fi ca terenul respectiv apare în documente ca fiind o parte din strada Grădiniţei. Trebuie făcută dezmembrarea cadastrală ca să poată fi transformat în parcare.

  Până la urma consilierii PSD au votat împotriva iar cel de la PMP s-a abţinut în timp ce consilierii din opoziţie au votat pentru concesiunea directă, deşi este ilegală.

  Terenul se afla în apropierea societăţii Rompak SRL iar acolo societatea a solicitat amenajarea unei parcări pentru maşini. A fost depusa o cerere in acest sens, de mai mult timp,  dar nu a fost rezolvata. Atât iniţiatorii cât şi consilierii care au votat împotriva au subliniat faptul că investitorul turc merită să fie sprijinit de adminsitratia locală având în vedere că a creat sute de locuri de muncă, este printre cei mai important contribuabili la bugetul local şi sprijină constant derularea unor programe şi investiţii în şcoli grădiniţe şi spitale.

  Până la urma parcarea ar urma să fie amenajata chiar de Primăria Paşcani şi să fie dată spre folosinţa societăţii a precizat viceprimarita Gabriela Nedelcu.

  Pentru realizarea investiţiei mai sunt necesare câteva documente solicitate de Primărie de la Rompak, a explicat secretara Primăriei, Irina Jitaru.

  Menţionăm că nu este prima dată când consilierii din opoziţie, în loc să impună respectarea legii în ceea ce priveşte administrarea domeniului public încurajează ocuparea şi folosinţa terenurilor, prin alte căi. Printre ei se afla chiar presedintele Comisiei de Urbanism, Claudiu Bodoasca.

  De curând societatea consilierului Marius Pintilie a primit 5 sancţiuni de la Poliţia Locală, pentru ocuparea abuzivă a unor suprafeţe de teren ale municipalităţii şi pentru edificarea unor construcţii ilegale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Beizadelele medicilor ieșeni, admise la UMF fără examen pe listele cu studenți străini

  UMF Iași a patentat o rețeță de admitere la Medicină, pe ușa din dos @ Zeci de piloși au intrat ,,pe șest’’ pe locurile...

  Noua lege RCA în 2021. Șoferii români vor deconta direct, dar prețurile la asigurări vor crește

  Ministerul Finanțelor din România a publicat în august proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea legii privind asigurarea obligatorie auto. Noua lege RCA este...

  Guvernul va adopta astăzi o ordonanță ce îi vizează pe asimptomatici. Ce se va întâmpla cu aceștia

  Executivul are joi şedinţă de la ora 18:00, iar Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a precizat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI