20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Proiect pentru nouă stații de încărcare mașini electrice

- Advertisement -

Municipiul Pascani face primii pasi pentru amenajarea unor statii de incarcare a masinilor electrice. Primaria a scos la licitatie serviciile de proiectare si asistenta tehnica iar pana pe 17 mai sunt asteptate ofertele din partea firmelor de specialitate. Din bugetul local vor fi alocati pana la 84 034 lei fata TVA pentru aceste servicii, iar contractul va fi incheiat in urma unei achizitii directe.

Conform caietului de sarcini, ar urma sa fie amenajate noua statii de incarcare a vehiculelor electrice: doua in zona pietei agroalimentare din zona Vale, una in parcarea bisericii “Sf Vineri”, una pe strada Cuza Voda, la blocul D12, una in zona intersectiei strazii 1 Decembrie 1918 cu str. Mihai Eminescu, doua statii  in zona societatii Proinvest SRL, o statie in zona Kaufland si o statie pe strada Stefan cel Mare, in zona sediului vechi al Primariei. In acest sens, a fost emis si certificatul de urbanism.

Proiectul urmeaza sa fie predat in 70 zile de la data incheierii contractului, iar asistenta tehnica va fi asigurata pe parcursul a 12 luni. Deocamdata nu se stie cat costa si de unde vor fi luati banii pentru realizarea investitiei. Cel mai probabil, municipalitatea are in vedere depunerea unei cereri de finantare din fonduri guvernamentale sau europene. In momentul de fata, la Pascani este o singura statie electrica de incarcare pentru masini, in parcare la Lidl.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow