15.5 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Proiect pentru incurajarea colaborarii dintre persoanele tinere si cele varstnice la Colegiul Sadoveanu

 

 

 

Exista o vorba veche printre romani care spune in felul urmator “cine nu are un batran sa-si cumpere”. Un grup de elevi de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” au desfasurat un proiect in perioada martie-septembrie 2012, numit “Punti intre generatii” prin care au dorit sa invete cat mai multe lucruri de la oamenii in varsta.

Astfel, elevii de la Colegiul “M.Sadoveanu” Pascani, au realizat cu reprezentantii varstei a treia diverse activitati: ateliere de creatie, in care tinerii au fost invatati sa croseteze, sa impleteasca, cursuri pentru invatarea unei meserii cu sprijinul managerului de la Petrom Pascani, interviuri cu persoane care au povestit despre al doilea razboi mondial, despre detentia din perioada regimului comunist sau actiuni de voluntariat cu Asociatia “Mila crestina”, partener in acest proiect in realizarea si distribuirea hranei pentru anumite categorii defavorizate din Pascani –cu sprijinul  Pr. D. Cristea.

La inceputul lunii septembrie membrii grupului de voluntariat au realizat o expozitie cu vanzare “Décor de poveste”, expusa pe holul Casei de Cultura “M.Sadoveanu” Pascani, partener in cadrul acestui proiect, alcatuita din produse handmade, realizate de tineri la atelierele de creatie si picturi realizate de eleva Teaca Emma.

Fondurile obtinute din vanzarea acestei expozitii vor fi donate Asociatiei “Mila crestina”, pentru ca sunt foarte multi oameni care au nevoie de sprijinul comunitatii, al celor tineri si nu numai.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI