More

  Proiect pentru incurajarea colaborarii dintre persoanele tinere si cele varstnice la Colegiul Sadoveanu

  Array

   

   

   

  Exista o vorba veche printre romani care spune in felul urmator “cine nu are un batran sa-si cumpere”. Un grup de elevi de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” au desfasurat un proiect in perioada martie-septembrie 2012, numit “Punti intre generatii” prin care au dorit sa invete cat mai multe lucruri de la oamenii in varsta.

  Astfel, elevii de la Colegiul “M.Sadoveanu” Pascani, au realizat cu reprezentantii varstei a treia diverse activitati: ateliere de creatie, in care tinerii au fost invatati sa croseteze, sa impleteasca, cursuri pentru invatarea unei meserii cu sprijinul managerului de la Petrom Pascani, interviuri cu persoane care au povestit despre al doilea razboi mondial, despre detentia din perioada regimului comunist sau actiuni de voluntariat cu Asociatia “Mila crestina”, partener in acest proiect in realizarea si distribuirea hranei pentru anumite categorii defavorizate din Pascani –cu sprijinul  Pr. D. Cristea.

  La inceputul lunii septembrie membrii grupului de voluntariat au realizat o expozitie cu vanzare “Décor de poveste”, expusa pe holul Casei de Cultura “M.Sadoveanu” Pascani, partener in cadrul acestui proiect, alcatuita din produse handmade, realizate de tineri la atelierele de creatie si picturi realizate de eleva Teaca Emma.

  Fondurile obtinute din vanzarea acestei expozitii vor fi donate Asociatiei “Mila crestina”, pentru ca sunt foarte multi oameni care au nevoie de sprijinul comunitatii, al celor tineri si nu numai.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  DORINA NICOLINA ISOPESCU, CANDIDAT PMP LA SENATUL ROMANIEI (P)

  Dragi prieteni, PMP este un partid adevărat, care sa află în plin avânt. Pentru că în fiecare zi, Partidul Mișcarea Populară devine tot mai puternic,...

  Petru Movilă, candidat PMP: Am redus TVA la locuințe de la 19% la 5%, pentru tineri (P)

  Legea prin care este redusă TVA pentru locuințe de la 19% la 5 % este inițiată de deputatul Petru Movilă și susținută unanim de...

  Iaşul este pedepsit de Guvernul Orban. Autostrada a dispărut din planurile PNL, dar şefii liberali ieşeni vor artificii şi fanfară (P)

  Trupa responsabilă cu propaganda de la PNL ne tot anunţă că peste România vine o sumă colosală pentru investiţii de la Uniunea Europeană: 80...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI