22.4 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023
Array

Proiect pentru elevii isteţi dar fără bani

Un proiect prin care au fost ajutaţi sute de elevi ar putea fi implementat şi la Paşcani pentru sprijinirea tinerilor cu probleme sociale. El a fost implementat până acum cu succes în municipiul Iaşi de Fundaţia Corona în parteneriat cu elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional Costache Negruzzi din Iaşi.

Prin intermediul lor au fost strânse şase tone de haine rechizite şi cărţi şcolare care au fost, mai apo, dăruite elevilor cu rezultate bune la învăţătura dar cu posibilităţi materiale limitate, mai ales de la şcolile din mediul rural.
La fel s-ar putea întâmpla şi la Paşcani dacă şcolile vor să se implice într-un astfel de proiect. Primăria a primit deja o invitaţie de la fundaţia care coordonează proiectul şi aşteaptă un răspuns. Preşedintă Comisiei de Învăţământ din cadrul Consiliului Local spune că iniţiativa este lăudabilă şic a vă fi analizată. Asta deoarece în zona Paşcani sunt mulţi tineri cu rezultate bune la învăţătura care ar avea nevoie de sprijin material.
Menţionăm că administraţia din Paşcani acorda în acest an 199 burse sociale a câte 50 lei pe lună şi şi alte 133 de burse de merit a câte 60 de lei lunar, cu finanţare de la bugetul local.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow