23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022
Array

Proiect pentru copiii emotivi, la Hîrlău

O școală din Hîrlău își va perfecționa profesorii printr-un proiect european pentru a-i ajuta să gestioneze emoțiile elevilor și a se putea adapta mai ușor mediului școlar. La începutul anului viitor 7 profesori vor pleca la Roma pentru a învăța mai multe despre această temă.

Școala Gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău va începe în octombrie un proiect european pentru gestionarea emoțiilor . Este vorba despre un proiect ERASMUS +, ce se va desfășura timp de 1 an de zile, prin intermediul căruia 7 profesori vor învăța mai multe despre factorii ce produc stările de emotivitate în rândul elevilor și vor găsi soluții practice pentru a-i ajuta pe aceștia să se adapteze mai bine mediului școlar.

Cea care a inițiat acest proiect în luna martie este Mirela Bugonea, iar ideea temei a pornit de la nevoia cadrelor didactice de a se perfecționa în scopul cunoașterii profilulului psihologic al elevilor. Emotivitatea este o problemă a multor elevi și chiar a unor profesori, împiedicând desfășurarea în condiții optime și cu rezultate optime a procesului de învățământ.

Lansarea proiectului va avea loc în octombrie, iar cea mai importantă activitate a sa, mobilitatea cadrelor didactice, se va desfășura în perioada 17-23 ianuarie 2016, timp de 5 zile la Roma, unde se vor deplasa cei 7 profesori de la Școala Gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău pentru vizite școli și cursurile de perfecționare.

Precizăm că valoarea proiectului depășește suma de 13600 de lei și este prima dată când această școală obține finanțare pentru un proiect ERASMUS+. Aceste granturi europene sunt dedicate în special proiectelor ce presupun mobilități ale profesorilor și elevilor din școli și universități, cu scopul de a îmbunătăți calitatea actului de învățământ.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow