More

  Proiect pentru copiii emotivi, la Hîrlău

  Array

  O școală din Hîrlău își va perfecționa profesorii printr-un proiect european pentru a-i ajuta să gestioneze emoțiile elevilor și a se putea adapta mai ușor mediului școlar. La începutul anului viitor 7 profesori vor pleca la Roma pentru a învăța mai multe despre această temă.

  Școala Gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău va începe în octombrie un proiect european pentru gestionarea emoțiilor . Este vorba despre un proiect ERASMUS +, ce se va desfășura timp de 1 an de zile, prin intermediul căruia 7 profesori vor învăța mai multe despre factorii ce produc stările de emotivitate în rândul elevilor și vor găsi soluții practice pentru a-i ajuta pe aceștia să se adapteze mai bine mediului școlar.

  Cea care a inițiat acest proiect în luna martie este Mirela Bugonea, iar ideea temei a pornit de la nevoia cadrelor didactice de a se perfecționa în scopul cunoașterii profilulului psihologic al elevilor. Emotivitatea este o problemă a multor elevi și chiar a unor profesori, împiedicând desfășurarea în condiții optime și cu rezultate optime a procesului de învățământ.

  Lansarea proiectului va avea loc în octombrie, iar cea mai importantă activitate a sa, mobilitatea cadrelor didactice, se va desfășura în perioada 17-23 ianuarie 2016, timp de 5 zile la Roma, unde se vor deplasa cei 7 profesori de la Școala Gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău pentru vizite școli și cursurile de perfecționare.

  Precizăm că valoarea proiectului depășește suma de 13600 de lei și este prima dată când această școală obține finanțare pentru un proiect ERASMUS+. Aceste granturi europene sunt dedicate în special proiectelor ce presupun mobilități ale profesorilor și elevilor din școli și universități, cu scopul de a îmbunătăți calitatea actului de învățământ.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet