More

  Proiect pentru copiii emotivi, la Hîrlău

  Array

  O școală din Hîrlău își va perfecționa profesorii printr-un proiect european pentru a-i ajuta să gestioneze emoțiile elevilor și a se putea adapta mai ușor mediului școlar. La începutul anului viitor 7 profesori vor pleca la Roma pentru a învăța mai multe despre această temă.

  Școala Gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău va începe în octombrie un proiect european pentru gestionarea emoțiilor . Este vorba despre un proiect ERASMUS +, ce se va desfășura timp de 1 an de zile, prin intermediul căruia 7 profesori vor învăța mai multe despre factorii ce produc stările de emotivitate în rândul elevilor și vor găsi soluții practice pentru a-i ajuta pe aceștia să se adapteze mai bine mediului școlar.

  Cea care a inițiat acest proiect în luna martie este Mirela Bugonea, iar ideea temei a pornit de la nevoia cadrelor didactice de a se perfecționa în scopul cunoașterii profilulului psihologic al elevilor. Emotivitatea este o problemă a multor elevi și chiar a unor profesori, împiedicând desfășurarea în condiții optime și cu rezultate optime a procesului de învățământ.

  Lansarea proiectului va avea loc în octombrie, iar cea mai importantă activitate a sa, mobilitatea cadrelor didactice, se va desfășura în perioada 17-23 ianuarie 2016, timp de 5 zile la Roma, unde se vor deplasa cei 7 profesori de la Școala Gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău pentru vizite școli și cursurile de perfecționare.

  Precizăm că valoarea proiectului depășește suma de 13600 de lei și este prima dată când această școală obține finanțare pentru un proiect ERASMUS+. Aceste granturi europene sunt dedicate în special proiectelor ce presupun mobilități ale profesorilor și elevilor din școli și universități, cu scopul de a îmbunătăți calitatea actului de învățământ.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI