15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Proiect pentru copiii emotivi, la Hîrlău

O școală din Hîrlău își va perfecționa profesorii printr-un proiect european pentru a-i ajuta să gestioneze emoțiile elevilor și a se putea adapta mai ușor mediului școlar. La începutul anului viitor 7 profesori vor pleca la Roma pentru a învăța mai multe despre această temă.

Școala Gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău va începe în octombrie un proiect european pentru gestionarea emoțiilor . Este vorba despre un proiect ERASMUS +, ce se va desfășura timp de 1 an de zile, prin intermediul căruia 7 profesori vor învăța mai multe despre factorii ce produc stările de emotivitate în rândul elevilor și vor găsi soluții practice pentru a-i ajuta pe aceștia să se adapteze mai bine mediului școlar.

Cea care a inițiat acest proiect în luna martie este Mirela Bugonea, iar ideea temei a pornit de la nevoia cadrelor didactice de a se perfecționa în scopul cunoașterii profilulului psihologic al elevilor. Emotivitatea este o problemă a multor elevi și chiar a unor profesori, împiedicând desfășurarea în condiții optime și cu rezultate optime a procesului de învățământ.

Lansarea proiectului va avea loc în octombrie, iar cea mai importantă activitate a sa, mobilitatea cadrelor didactice, se va desfășura în perioada 17-23 ianuarie 2016, timp de 5 zile la Roma, unde se vor deplasa cei 7 profesori de la Școala Gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău pentru vizite școli și cursurile de perfecționare.

Precizăm că valoarea proiectului depășește suma de 13600 de lei și este prima dată când această școală obține finanțare pentru un proiect ERASMUS+. Aceste granturi europene sunt dedicate în special proiectelor ce presupun mobilități ale profesorilor și elevilor din școli și universități, cu scopul de a îmbunătăți calitatea actului de învățământ.

Alte articole