-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Proiect pentru construirea unui ambulatoriu cu dotările necesare, la spitalul din Hârlău

Spitalul Orășenesc din Hârlău vrea să obțină bani pentru un ambulatoriu modern și cu dotările necesare, prin Planul Național de Redresare și Reziliența (PNRR). În acest sens, legislativul local s-a întrunit miercuri, 14 decembrie, în ședință extraordinară pentru a vota depunerea unei cereri de finanțare pentru proiectul  „Vindecare fără internare– Construcție și dotare Ambulatoriu Integrat”, investiție în valoare de 15,6 milioane de lei.

Contribuția legislativului local este de 70.000 lei, la care se adaugă 13.300 de lei TVA.

Dacă cererea va fi aprobată pentru finanțare, la Hârlău ar urma să fie construit noul ambulatoriu. Este vorba despre o clădire formată din parter și etaj cu o suprafață de 808 metri pătrați, cu lift și două căi de acces. Construcția conține 13 cabinete, cu trei specialități nou aprobate (cardiologie, diabet zaharat, endocrinologie), dar și un laborator de radiologie cu computer tomograf, radiologie digitală, mamograf și osteodensiometrie.

De precizat este faptul că Spitalul Orășenesc Hârlău acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice în următoarele specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow