12.5 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Proiect pentru clarificarea votului la viceprimar.”Exercitarea funcţiei  nu se face în interes personal, ci în interesul comunităţii locale…”

Un grup de 84 de senatori şi deputaţi liberali a înaintat la Parlament, în aprilie 2016, un proiect legislativ pentru clarificarea situaţiei în care candidaţii pot vota pentru a accede într-o funcţie de preşedinte CJ, vicepreşedinte CJ sau viceprimar. Liberalii vor ca în lege să se prevadă expres dreptul acestora de a vota în astfel de cazuri. În expunerea de motive, parlamentarii spun că, potrivit legilor în vigoare, „se poate considera că, consilierul local, respectiv consilierul judeţean care participă la votul pentru alegerea/schimbarea sa în funcţia de viceprimar sau preşedinte/vicepreşedinte al consiliului judeţean se află într-o situaţie de incompatibilitate”.
„Suntem, practic, în prezenţa instituţiei conflictului de interese”, se arată în proiect. Deocamdată, propunerea legislativă nu a fost supusă dezbaterii Parlamentului, fiind în perioada de obţinere a avizelor. Unul dintre acestea a venit deja de la Consiliul Legislativ. „Interpretarea potrivit căreia respectivul consilier local sau judeţean s-ar afla în conflict de interese nu ar putea fi susţinută, deoarece exercitarea funcţiei de viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean nu se face în interes personal, ci în interesul comunităţii locale”, a arătat forul.
În schimb, Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul „pentru evitarea de interpretări”.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow