23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Proiect pentru actualizarea PUG-ului Pascaniului

Demersuri administrative pentru actualizarea Planului Urbanistic General al Pascaniului, document esential pentru dezvoltarea municipiului. Banii necesari ar urma sa fie obtinuti din fonduri comunitare prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Un proiect de hotarare in acest sens urmeaza sa fie supus aprobarii consilierilor locali in sedinta extraordinaRa programata pe 20 iunie de la ora 14.00.
Conform documentului, costurile de actualizare a PUG-ului sunt estimate la aproape 920 000 lei, finantare nerambursabila prin intermediul Ministerului Dezvoltarii.

In nota de fundamentare se arata ca in ultimii zece ani de zile Municipiul Pascani a inregistrat „o dezvoltare accelerata atat din punct de vedere demografic – 45.052 locuitori la 01 ian 2022, cat si din punct de vedere economic, social si urbanistic, fiind inregistrate progrese importante in directia alinierii la tendintele existente in centrele urbane moderne” iar documentele urbanistice nu au mai fost actualizate de 13 ani de zile. In acest context PUG-ul Pascaniului trebuie completat pana in anul 2023, in varianta digitala, nu in formatul classic asa cum este acum. Va cuprinde atat modificarile facute pana acum in urma investitiilor realizate in ultimii ani de zile, cat si cele necesare pentru realizarea unor investitii viitoare.
Mentionam ca daca proiectul si finantarea vor fi aprobate, urmeaza organizarea unei licitatii pentru contractarea unei firme de specialitate. Pana atunci trebuie realizat planul de mobilitate urbana, document necesar pentru actualizarea PUG-ului.

Proiectul poate fi citit aici

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow