12.8 C
Paşcani
joi, iunie 1, 2023
Array

Profesorii de la Colegiul CF Unirea au participat la un proiect multilateral Comenius in Germania

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C.P. În perioada 13 – 16 noiembrie 2012 s-a desfăşurat în Germania cea de-a treia reuniune de proiect multilateral Comenius din cadrul parteneriatului şcolar “Téâtre et Drama, vecteurs d’un apprentissage culturel, linguistique et dynamique’’, la care au participat parteneri din 6 ţări europene. Echipa română ce s-a deplasat în localitatea Lörrach a fost formată din 2 elevi şi6 profesori de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea din Paşcani.
Echipa română de proiect ce s-a deplasat în Germania a fost formată din domnişoara Anicolaesei Alexandra (profesor de Limba Francezăşi de limba Engleză), doamna Bucataru Iulia (profesor de Limba şi literatura românăşi de limba Engleză), doamna Centea Liliana (directorul colegiului), profesor Coşniţă Emilia-Felicia (manager de proiect), doamna Hărăţu Mihaela (profesor de Limba şi literatura franceză), doamna Marcu Carmen-Silvia (profesor de Limba Francezăşi de Geografie). Elevii Costea Adrian-Mihai şi Năcuţă Diana au completat echipa de lucru (sunt elevi ai clasei a VI-a ai şcolii noastre).
Pe toată durata zilelor de proiect elevii din ţările partenere au participat dimineaţa la ore de curs alături de colegii lor germani, iar după-amiaza au fost implicaţi în activităţi de proiect. Elevii germani au împărtăşit colegilor din tările partenere informaţii despre ei, despre sistemul lor de învăţământ. Elevii români au fost cazaţi în familii unde cel puţin unul dintre părinţi a avut cetăţenie română. Astfel prietenii lor germani nu erau la primul contact cu limba română, ei cunoscând parţial limba noastră. Aceştia au fost deosebit de prietenoşi, dornici să stea de vorbă cu noi să afle cât mai multe noutăţi despre România. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow