More

  Proiect MAI: Închisoare pe viață pentru cel care ucide polițiști sau jandarmi

  Închisoare pe viață pentru cel care ucide polițiști sau jandarmi! Este una dintre modificările legislative propuse de Ministerul de Interne. Proiectul mai prevede ca cei care înjură sau fac semne obscene unui om al legii să facă închisoare. Această propunere este, însă, contestată pentru că ar aduce atingere… libertăţii de exprimare!

  Pentru astfel de situații sunt prevăzute o parte din modificările din proiectul de lege, propuse de Ministerul de Interne. În prezent, cei care l-au împiedicat pe polițist să își facă datoria, nu pot fi pedepsiți. Cu excepția celui care l-a lovit pe agent. Lucrurile se vor schimba și astfel de fapte vor putea fi pedepsite chiar şi cu închisoarea.

  Fapta devine infracțiune numai dacă persoana continuă această acțiune după ce a fost avertizată de polițist. Avertizarea constă în faptul că polițistul îi pune în vedere că acțiunea este ilegală și continuarea ei atrage răspunderea penală. Pedeapsa propusă este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă“. (sursa: MAI)

  Închisoare între 1-3 luni riscă și cei care înjură sau fac gesturi obscene la adresa unui polițist. Numai că această propunere are opozanți.

  În completarea proiectului de lege, organizația neguvernamentală va cere interzicerea supravegherii generalizate. Este vorba despre filmarea de către polițiști sau jandarmi a participanților la manifestații ca o masă. Argumentul ar fi că publicul nu poate fi considerat suspect, ci numai indivizii.

  Reprezentanții ministerului spun că au ținut cont de participanții la mitinguri atunci când au propus modificările.

  Si poliţiştii sunt nemulţumiţi de unele definiţii propuse în proiectul de lege, aşa cum ar fi termenul “poziție inofensivă”.

  Polițistul are dreptul să solicite oricărei persoane care face obiectul unor măsuri polițienești să adopte o poziție inofensivă și, după caz, să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat”. (sursa: MAI)

  Şi conducerea la sediul poliției se va poate face numai cu informarea cetățeanului asupra motivelor și drepturilor pe care le are cel în cauză.

  Sursa

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet