-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Proiect Junior Achievement si Raiffeisen Bank la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

C.P. Peste 25 800 de liceeni și profesori din 81 de localități au urmat cursul de educație financiară ABCDAR Bancar, un program Junior Achievement România și Raiffeisen Bank.

25.886 de elevi și profesori din 81 localități au participat în acest an la proiectul „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, organizat de Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank cu scopul de a oferi liceelor soluții pentru educația online: cursuri de educație financiară digitale pentru educarea utilizării responsabile a resurselor financiare, acces gratuit la platforma de e-learning JA Inspire și posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru dotarea cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță.

În cadrul proiectului, participanții au petrecut 61.325 de ore parcurgând resursele digitale interactive ABCdar bancar – conținuturi video, simulări ale proceselor de economisire, quiz-uri și teme de documentare despre elaborarea și gestionarea bugetului personal și utilizarea serviciilor financiare. Cursul ABCdar bancar este dezvoltat pe platforma internațională de e-learning JA Inspire și este accesibil utilizând orice dispozitiv conectat la internet (smartphone, tabletă, laptop sau PC) ori prin intermediul aplicațiilor Android și iOS.

Astfel, peste 9.000 dintre elevii participanți spun că prin ABCdar bancar au beneficiat de prima experiență de educație financiară.

« 18 licee1 din 16 localități – cu cea mai activă participare în cadrul proiectului – beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 36.500 de lei pentru dotări cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță. Elevi și reprezentați ai celor 18 licee, precum și voluntari și reprezentanți ai Raiffeisen Bank se vor reuni într-o festivitate online dedicată comunităților care încurajează educația financiară. »  

Ne dorim o societate în care fiecare poate lua decizii financiare informate și chibzuite, iar pentru a ajunge acolo avem nevoie de educație financiară de la cele mai mici vârste. Ne bucurăm să vedem interesul tot mai crescut al elevilor pentru cursurile noastre de educație financiară și ne propunem să ajungem în cât mai multe școli din România”, declară Corina Vasile, director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank România.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow