16.9 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Proiect interesant pentru orientarea profesionala a tinerilor. Practica impreuna cu profesionistii in cele mai dorite locuri de munca

Circa 70 de liceenii pascaneni se pregatesc sa afle de la profesionisti despre secretele unor job-uri de care ar fi interesati, in cadrul unui proiect international de orientare profesionala pentru tineri. Junior Achievement Romania, organizeaza la Pascani, in saptamana “Sa fii mai bun, sa stii mai multe” din perioada 1-5 aprilie a.c., JOB Shadow Day, editia a XI-a. 6 dintre ei isi vor desfasura activitatea in cadrul redactiei TV BIT Pascani , pe parcursul saptamanii viitoare. Programul, desfasurat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, este accesat de elevii de la Colegiul Tehnic C.F. Unirea si Liceul Teoretic Miron Costin, sub indrumarea coordonatorului local, profesor Iuliana Costea si pe scoala, Daniela Hutanu.

Ei vor petrece cel putin o zi in cadrul unei companii sau institutii publice alese din domeniile mass-media, finante, administratie, juridic, comert si altele, alaturi de angajati care ii vor ajuta sa invete mai multe despre un meseria respectiva, competentele necesare si responsabilitatile aferente lui. Astfel, elevii, care sunt in clase terminale de liceu vor afla care este cel mai potrivit loc de munca pentru ei sau la ce facultate isi vor continua studiile.

Mentionam ca programul se desfasoara in 16 tari din Europa si in SUA, Canada, Hong Kong si Japonia.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow