13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Proiect inedit pentru elevii de la Liceul „Moldova”

Şansă de neratat pentru elevii cu deficiente de vedere de la un liceu din Târgu-Frumos. 60 de adolescenţi vor putea merge gratuit, de două ori pe săptămâna, într-un parc special pentru escalada, în Iaşi. Timp de mai multe ore, vor fi ajutaţi şi învăţaţi, de persoane specializate, cum să se cătare şi să capete încredere în propriile forţe. Ineditul proiect este finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi şi implementat de o asociaţie din Iaşi.

Un sport mai puţin practicat în rândul tinerilor, oferă încredere şi îi ajută pe elevii de la Liceul Special “Moldova”, din Târgu-Frumos, să socializeze. În cadrul unui proiect pentru tineret finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi şi implementat de o asociaţie din Iaşi, 60 de copii cu dizabilităţi vor putea escalada într-o grădina special amenajată dar şi într-un sala modernă.

Echipaţi corespunzător pentru alpinism, elevii vor învaţă ce înseamnă spiritul de echipa şi bucuria de a se caţără la înălţimi de până la 10 metri.
Nu este prima colaborare între Liceul Moldova şi asociaţia Zero Gravity din Iaşi. Elevii au mai experimentat acest sport, escalada, şi cu alte ocazii.Practicarea lui este benefica, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea fizică, cât şi cea psihică.

Menţionăm că proiectul finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi, intitulat “Grădina cu corzi”, se derulează în perioada august-noiembrie 2017. Unul dintre cele mai importante scopuri, este practicarea educaţiei fizice şi a sportului de către tineri cu deficienţe de vedere.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow