More

  Proiect inedit pentru elevii de la Liceul „Moldova”

  Array

  Şansă de neratat pentru elevii cu deficiente de vedere de la un liceu din Târgu-Frumos. 60 de adolescenţi vor putea merge gratuit, de două ori pe săptămâna, într-un parc special pentru escalada, în Iaşi. Timp de mai multe ore, vor fi ajutaţi şi învăţaţi, de persoane specializate, cum să se cătare şi să capete încredere în propriile forţe. Ineditul proiect este finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi şi implementat de o asociaţie din Iaşi.

  Un sport mai puţin practicat în rândul tinerilor, oferă încredere şi îi ajută pe elevii de la Liceul Special “Moldova”, din Târgu-Frumos, să socializeze. În cadrul unui proiect pentru tineret finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi şi implementat de o asociaţie din Iaşi, 60 de copii cu dizabilităţi vor putea escalada într-o grădina special amenajată dar şi într-un sala modernă.

  Echipaţi corespunzător pentru alpinism, elevii vor învaţă ce înseamnă spiritul de echipa şi bucuria de a se caţără la înălţimi de până la 10 metri.
  Nu este prima colaborare între Liceul Moldova şi asociaţia Zero Gravity din Iaşi. Elevii au mai experimentat acest sport, escalada, şi cu alte ocazii.Practicarea lui este benefica, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea fizică, cât şi cea psihică.

  Menţionăm că proiectul finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi, intitulat “Grădina cu corzi”, se derulează în perioada august-noiembrie 2017. Unul dintre cele mai importante scopuri, este practicarea educaţiei fizice şi a sportului de către tineri cu deficienţe de vedere.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet