21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Proiect îndrăzneţ pentru dezvoltarea unei ferme zootehnice din Paşcani

Ferma-Vaci-Romos-1

 

Un proiect in valoare de peste 2 milioane de euro, din fonduri europene pentru modernizarea grajdurilor unde sunt adapostite animalele a fost depus la sediul Oficiului Judetean pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Iasi, de catre o firma din Pascani. Este vorba despre SC Agrocomplex Lunca SA Pascani care a deschis prima ferma de vaci pentru carne aduse din Franta.

Proiectul intitulat “Construire si dotare grajduri bovine de carne, producere energie din surse regenerabile si modul sacrificare bovine in cadrul Agrocomplex Lunca Pascani” a fost depus la mijlocul lunii ianuarie a.c., solicitand fonduri europene prin masura 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole. Ferma de vaci de carne din Lunca Pascani are 340 de capete, din care 103 sunt din rasa Limousine, alb-albastru si cele mai multe din rasa Charolaise, cea mai cunoscuta si raspandita in Europa si Franta. Carnea rasei Charolaise are calitati organoleptice renumite la nivel mondial, este dietetica, nu are surplus de grasime, doar 10 la suta în comparatie cu 15 – 30 la suta la alte rase bovine.

Conform directorului general adjunct OJPDRP Iasi, Eugen Ticau, pana in prezent au fost depuse 8 proiecte, cel din Lunca – Pascani fiind singurul pe sectorul zootehnie, pentru modernizarea grajdurilor. ziarulorizont.info

Alte articole