31.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Proiect îndrăzneţ pentru dezvoltarea unei ferme zootehnice din Paşcani

Sesiunea de depunere a proiectelor in cadrul masurilor 121 – „Modernizarea exploatatiilor agricole” si 123 – „Cresterea valorii adaugate a productiei agricole si forestiere” s-a finalizat. Solicitantii sunt din comunele Ruginoasa, Raducaneni, Dobrovat, Focuri si Lunca Pascani. Un fermier din Lunca Pascani, care detine deja o ferma de vaci pentru lapte, a solicitat si a depus un proiect in valoare de 2 milioane de euro pentru modernizarea grajdurilor unde sunt adapostite animalele dar si pentru dotarea acestora cu bovine pentru carne.

Aceasta s-a desfasurat in perioada 26 noiembrie 2012 si 1 martie 2013. In cadrul acestei sesiuni de depunere a proiectelor pe cele doua masuri au fost inregistrate 24 de proiecte pentru masura 121, din care 18 au fost conforme iar 6 neconforme. Doar 3 ieseni au solicitat fonduri europene pentru masura 123. Cei mai multi dintre fermieri au vrut sa isi deschida afaceri cu fonduri europene in sectorul vegetal.

Astfel, in cadrul masurii 121 au fost depuse 13 proiecte in domeniul vegetal si doar 5 in cel zootehnic. Valoarea totala eligibila a tuturor proiectelor depuse a fost de peste 15 milioane de euro, din care ajutorul public nerambursabil, de aproape 8 milioane de euro.

In ceea ce priveste cea de a doua masura, valoarea totala eligibila a celor 3 proiecte depuse de fermierii ieseni a fost de 10 milioane de euro, din care 5 milioane de euro vor primi de le Uniunea Europeana.

Fondurile europene au fost solicitate pentru achizitionarea de utilaje agricole, infiintarea de depozite de fructe si cereale si modernizarea fermelor. ziarulorizont.info

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow