-1.7 C
Paşcani
marți, ianuarie 31, 2023

Proiect important pentru „specialii de Pașcani”, lansat de ziua școlii

Un proiect important pentru elevii cu dizabilități a fost lansat joi, 8 decembrie, la Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani cu ocazia aniversării instituției de învățământ.

„Împreună pentru viitor” este programul prin care școala își dorește să unească forțele instituției și ale comunității pentru ca tinerii speciali să fie integrați în societate.

La eveniment au participat elevi, cadre didactice dar și primarii din Pașcani și comunele apropiate, ce au reprezentat comunitățile din care fac parte copiii care frecventează cursurile instituției, 125 la număr. În cadrul acestui proiect se dorește reamenajarea atelierului de artterapie, înființarea unei săli resursă (format fizic și digital) pentru documentarea și informarea privind oportunitățile și facilitățile de angajare ale elevilor speciali și pentru consiliere pe piață muncii, precum și atragerea de surse bugetare și extrabugetare pentru finanțarea și implementarea unor activități importante pentru copii.

Invitații au fost răsplătiți de specialii de Pașcani pentru participare, printr-un program artistic.

De precizat este faptul că tot în cadrul evenimentului de joi a fost lansat și cel de-al 16-lea număr al Revistei școlii „Special de Pașcani”.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow