16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Proiect european privind abandonul școlar, la Cozmești – Stolniceni Prăjescu

Proiect european privind abandonul școlar, la Cozmești – Stolniceni Prăjescu

Într-o comună din apropiere de Pașcani, unde abandonul școlar era din ce în ce mai mare, comunitatea împreună cu reprezentanții unui ONG au demart un proiect european pentru a preveni lipsa elevilor de la orele de curs. Astfel, zilele trecute, a avut loc o întâlnire pentru a face un rezumat ale activităților și pentru a stabili următoarele momente. La eveniment au participat și profesori din străinătate.

Eveniment de amploare în comuna Stolniceni Prăjescu. Vineri, 14 iulie a fost marcat un eveniment de multiplicare a proiectului PEARLS, ce face referire la combaterea abandonului școlar. A fost o activitate prin care se fac cunoscute rezultatele proiectului tuturor partilor interesate. Astfel, în sală s-au prezentat partenerii, 9, din 5 tari – Romania, Turcia, Germania, Croatia si Ungaria.

Obiectivele proiectului demarat în comună sunt de la crearea unei rețele de persoane – de la profesori,primar, oameni de afaceri interesați să ajute școlile să inlature abandonul scolar. De asemenea au fost luate și mîsuri de sprijin realizate de  ONG-uri in scoli, cum ar fi, de exemplu activitatea asociatiei Gipsy Eye la Cozmesti, prin intermediul clubului „Inimi pentru inimi”.

Tot vineri, 14 iulie, au fost prezentate activitatile de la cele patru intalniri organizate in cei 3 ani, in Germania, Romania, Turcia si Croatia.

Spre finalul evenimentului a fost prezentat și cursul de mobilitate de la Budapesta, unde membrii echipei de proiect PEARLS au fost traineri si au prezentat timp de o saptamana cele 4 module si masurile de sprijin unor profesori selectati de agentiile nationale din Croatia, Germania si Ungaria.

De asemenea a fost publicata si o carte in care au fost create 4 module care sa ii ajute pe profesori.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow