More

  Proiect european privind abandonul școlar, la Cozmești – Stolniceni Prăjescu

  Array

  Proiect european privind abandonul școlar, la Cozmești – Stolniceni Prăjescu

  Într-o comună din apropiere de Pașcani, unde abandonul școlar era din ce în ce mai mare, comunitatea împreună cu reprezentanții unui ONG au demart un proiect european pentru a preveni lipsa elevilor de la orele de curs. Astfel, zilele trecute, a avut loc o întâlnire pentru a face un rezumat ale activităților și pentru a stabili următoarele momente. La eveniment au participat și profesori din străinătate.

  Eveniment de amploare în comuna Stolniceni Prăjescu. Vineri, 14 iulie a fost marcat un eveniment de multiplicare a proiectului PEARLS, ce face referire la combaterea abandonului școlar. A fost o activitate prin care se fac cunoscute rezultatele proiectului tuturor partilor interesate. Astfel, în sală s-au prezentat partenerii, 9, din 5 tari – Romania, Turcia, Germania, Croatia si Ungaria.

  Obiectivele proiectului demarat în comună sunt de la crearea unei rețele de persoane – de la profesori,primar, oameni de afaceri interesați să ajute școlile să inlature abandonul scolar. De asemenea au fost luate și mîsuri de sprijin realizate de  ONG-uri in scoli, cum ar fi, de exemplu activitatea asociatiei Gipsy Eye la Cozmesti, prin intermediul clubului „Inimi pentru inimi”.

  Tot vineri, 14 iulie, au fost prezentate activitatile de la cele patru intalniri organizate in cei 3 ani, in Germania, Romania, Turcia si Croatia.

  Spre finalul evenimentului a fost prezentat și cursul de mobilitate de la Budapesta, unde membrii echipei de proiect PEARLS au fost traineri si au prezentat timp de o saptamana cele 4 module si masurile de sprijin unor profesori selectati de agentiile nationale din Croatia, Germania si Ungaria.

  De asemenea a fost publicata si o carte in care au fost create 4 module care sa ii ajute pe profesori.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  ApaVital anunță că va achita redevența către municipalitate

  ApaVital a precizat prin intermediul unui comunicat de presa ca a facut demersurile necesare asa incat sa poata achita revedenta către muncipiul Pașcani. //

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet