10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Proiect European la o școală din Hîrlău

Creşterea îngrijorătoare a abandonului şcolar, dar şi a absenteismului, i-a făcut pe cei responsabili să ia măsuri urgente de prevenţie. Pe lista se află şi o şcoală din Hîrlău care va dezvoltă pe parcursul unui an şcolar, trei proiecte, dintre care, centre de zi, şcoală de sâmbătă şi a două şansă.

SC PETRU RARES HIRLAU

Şcoală Gimnazială “Petru Rareş” din Hîrlău este una dintre şcolile din România selectată în cadrul unui program, finanţat din fonduri europene. Proiectul, ce se desfăşoară pe parcursul a 10 luni a fost demarat la începutul acestei săptămâni.

În cadrul acestui proiect sunt incluşi peste 70 de elevi ai şcolii. Aşadar, ei vor rămâne la şcoală, peste program, la centrul de zi unde se vor primi o masă caldă şi îşi vor face lecţiile cu profesori incluşi în proiect. Şi 30 de copii din şcoală vor venit sâmbătă la unitatea de învăţământ, tot în cadrul aceluiaşi proiect. Un alt tip de activitate va fi pentru cei care au abandonat şcoală sau nu au terminat învăţământul primar.

Prin acest proiect, şcoală din Hîrlău încearcă să amelioreze şi să redreseze absenteismul şcolar sau părăsirea timpurie a şcolii din partea copiilor aflaţi în risc, de cele mai mult ori din motive sociale, dar poate şi din motive educaţionale, şi că urmare a faptului că familia nu înţelege pe deplin care este rolul şcolii în devenirea copiilor lor.

Mai multe informatii in materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow