25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Proiect european la o școală din Deleni

Școala din Deleni a ajuns să fie cunoscută la nivel european, după ce, un profesor a accesat și implementat un proiect cu numele “Naționalitatea mea este umanitatea”. Astăzi, la Căminul Cultural din comuna din apropiere de Hîrlău a avut loc o activitate de promovare a unui Club al umanității, dar și o prezentare general despre ce s-a făcut până acum. Nu a lipsit un frumos spectacol artistic pus la punct de profesorii alături de elevii unității de învățământ. Vezi materialul video în cadrul știrilor INFOBIT, iar integral pe platforma de youtube BITTV.

Un proiect cu fonduri europene accesat de un profesor ce preda limba engleză la școala din Deleni a fost prezentat astăzi în fața a zeci de elevi, părinți și cadre didactice. Pentru munca și implicarea de care a dat dovadă în cadrul acțiunii ce se desfășoară pe parcursul a doi ani de zile în Grecia, Bulgaria și Italia, profesorul a fost premiat astăzi, simbolic, cu o diplmă și un buchet de flori. Asta pentru că, din toamnă, cadrul didactic nu mai predă la această școală.

Proiectul a fost preluat de alt profesor care va fi coordonator la următoarele acțiuni ce se vor desfăsura. De exemplu, în câteva zile, 11 – 16 aprilie, un grup de la școala din Deleni va pleca într-un oraș din Grecia, Trikala, pentru va participa la activități de promovare a Umanității și Toleranței.

Tot astăzi au fost derulate imagini, pe videoproiector, cu momentele și activitățile pe care le-au desfășurat în Bulgaria și Italia. Este vorba despre stabilirea temelor, a siglei, de realizare a unui site, dar și a activităților educative, a vizitelor în orașe și a școlilor partenere.

Un moment mult așteptat a fost spectacolul pregătit și pus în scenă de profesorii și elevii comunei. Îmbrăcați în strie populare românești, copiii au urcat pe scena Căminului Cultural unde au cântat și dansat. Și pentru că se apropie sărbătorile pascale, din program nu au lipsit cântecele tradiționale acestei sărbători.

Prin actiunile desfasurate se doreste invatarea scolarilor cu alte culturi si civilizatii, dorind in acest fel combaterea rasismului. Amintim că printre activitatile desfasurate de copii se numara si creerea unui Club al Umanitatii, unde tinerii afla drepturile care le au, dar si responsabilitatile. A alta activitate este lansarea unei carti cu circulatie internationala de povesti ale copiilor, care va fi tradusa in limbile tarilor partenere in proiect.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow