17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Proiect european la Liceul Tehnologic din Hîrlău

Proiect european la Liceul Tehnologic din Hîrlău

O școală din județul Iași este implicată într-un proiect european pentru o mai bună comunicare între părinți, elevi și profesori. Programul se defășoară pe parcursul a doi ani, iar profesori și elevi vor fi gazde dar vor fi și oaspeți în cele 7 țări implicate în proiect.

Un grup de elevi și profesori de la Liceul Tehnologic din Hîrlău fac parte dintr-un program european de implicare a părinților în actul educativ dar mai ales să înțeleagă ce se întâmplă acum în școli, la cursuri. Proiectul Erasmus+ coordonat de o școală din Turcia se va desfășura pe parcursul a doi ani cu vizite și activități în toate școlile participante. Este vorba despre țări precum Polonia, Gercia, Letonia, Spania, Portugalia, România și Turcia.

Abia întos din Letonia, grupul de profesori din Hîrlău au pus deja în aplicare la cursuri despre ce au văzut acolo. Au cules ce îi mai bun pentru a arătă elevilor de la școala unde predau. Ei au rămas impresionați și de faptul cum e dotată școală din Letonia și de numărul mare de angajați auxiliari – 60 de persoane care se ocupă cu întreținere, de flori, de colțul zoo, locuri de relaxare și zecile de activități ce le au elevii și profesorii.

Ei spun că vizite vor mai fi, iar în viitorul apropiat profesorii din Hîrlău vor ține o videoconferință culinară despre preparatele tradiționale ale poporului român, videoconferință ce poate fi văzută de toți partenerii.

Scopul final al proiectului este implicarea părinților în actul educațional și eliminarea barierilor în comunicare între părinți – elevi – profesori. Într-una dintre mobilități, elevii de la Liceul Tehnologic din Hîrlău vor avea ocazia să meragă în Polonia sau în Grecia.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow