19.1 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022
Array

Proiect european la Colegiul din Hîrlău – Chimia în bucătărie

- Advertisement -

Doi elevi şi doi profesori de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Hîrlău vor merge pentru câteva zile în Polonia pentru a participa la activităţi şi vizite la cele mai importante obiective din această ţară. Alături de ei vor fi elevi şi cadre didactice din Lituania, Turcia, Estonia şi Slovenia, parteneri în proiectul de 18.000 de euro câştigat prin programul Erasmus Plus.

„Laboratorul ştiinţific din bucătărie” poartă denumirea proiectului Erasmus Plus câştigat de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Hîrlău alături de alte unităţi scolare din ţări precum Lituania, Turcia, Estonia şi Slovenia.

Grantul în valoare de 18 mii de euro este acordat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Astfel, de săptămâna viitoare, timp de 6 zile, doi profesori şi doi elevi de la şcoala din Hîrlău vor merge în Polonia, unde vor vizita fabrici dar şi obiective turistice. Nu vor lipsi activităţile gastronomice.

Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Hîrlău este coordonatorul proiectului ce se desfăşoară în perioada 2014 – 2016. Reprezentanții scolilor partenere din cele 5 ţări au venit în toamna anului trecut la Hîrlău. Ei au vizitat o fabrică de produse lactate şi Combinatul din Cotnari, dar au susţinut şi activităţi demonstrative în laboratorul de chimie al şcolii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow