More

  PROIECT E-books înlocuiesc manualele şcolare din 2013

  Array

  Proiectul de înlocuire a manualelor şcolare cu e-book-uri ar putea fi implementat chiar de anul viitor. În total, trecerea la manuale digitale va costa aproximativ 600 de milioane de euro. Şcolarii vor începe să primască e-books în locul manualelor tipărite din următorul an şcolar, informează Agerpres. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Stelian Fedorca, a anunţat demararea proiectului într-o conferinţă de presă, joi, la Ţăndărei.

  “Manualele şcolare existente nu sunt bune. Ele sunt din 1996 – 1998 şi se retipăresc. O cheltuială inutilă de bani. De aceea, am venit cu un proiect, cu aceste e-book-uri, proiect pe care vom încerca să-l implementăm chiar din 2013. Pe acestea vor exista noile manuale. Sperăm ca până în luna martie să terminăm cu curriculum, iar din 2013 – 2014 să dăm unui număr cât mai mare de copii aceste e-book-uri, unde să aibă manualul în sistem electronic”, a declarat Stelian Fedorca.

  Acesta a evidenţiat, de asemenea, toate avantajele pe care le implică înlocuirea manualelor, pe lângă înnoirea curriculum-ului, atât pentru elevi şi profesori, cât şi pentru mediu.

  “Acei bani ar putea fi utilizaţi, din aproape în aproape, pentru dotarea şcolilor cu aceste e-book-uri unde elevii să aibă manualele în format electronic. Pe de o parte, este bine şi pentru sănătatea lui, mai ales pentru cei care au foarte multe manuale şi sunt destul de grele, adunate, iar pe de altă parte, din punct de vedere ecologic, pentru că astfel se taie mai puţini copaci şi se consumă mai puţină hârtie. În plus, manualele sunt în format electronic şi pot fi uşor adaptate, actualizate, în cazul în care se modifică ceva şi nu trebuie să arunci la topit un manual. Mai mult decât atât, dacă va avea şi conexiune la internet există foarte multe platforme de comunicare între elevi şi profesori, profesorul putând chiar să-i corecteze temele, iar părintele poate intra pe fir pentru a-l urmări. Ar fi păcat să nu folosim această tehnologie, în avantajul pregătirii copiilor”, a adăugat Stelian Fedorca.

  Valoarea estimată a proiectului pentru implementarea la nivel naţional este de 600 de milioane de euro, bani care vor fi obţinuţi din fonduri europene nerambursabile, cofinanţarea urmând a fi plătită “de Ministerul Educaţiei prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, a specificat secretarul de stat.

  Stelian Fedorca a participat ieri la o dezbatere publică între cadrele didactice şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, administraţiei locale şi judeţene, pe teme de actualitate ce privesc sistemul de învăţământ, informează Agerpres.

   

  Sursa: Adevarul.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Biblioteca din Târgu Frumos se mută în sediu nou. Două etaje pentru instituția de cultură

  Biblioteca „Universul Cunoasterii” din Targu Frumos va avea un nou sediu. Decizia a fost luata in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local al orasului,...

  Pompierii au dat jos 200 kg de tencuială, ce era să cadă de pe pereții blocului PTTR din spatele Poștei Deal

  Pompierii pascaneni au fost chemati joi, 25 februarie a.c., de catre un cetatean care a observat ca la etajul patru al blocului PTTR din...

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “ Plafonarea salariilor din sistemul bugetar echilibrează financiar bugetul de anul acesta”.

  Ne aflăm în situația în care statul român consumă mai mult decât își permite. Problema lipsei banilor din bugetul statului e una de zeci de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp