23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Proiect de modernizare a iluminatului public din Hârlău, cu bani de la Ministerul Mediului

Oraşul Hârlău se pregăteşte să modernizeze reţeaua de iluminat public cu bani de la Ministerul Mediului. În cursul zilei de miercuri 15 iulie legislativul local a fost convocat în şedinţa extraordinară pentru a aproba participarea, cofinanţarea şi indicatorii tehnico economici. Investiţia este estimată la 1,18 milioane de lei din care cca 990 000 lei finanţare nerambursabila din Fondul pentru mediu.
Din aceşti bani ar urma să fie achiziţionate 621 de lămpi moderne de iluminat cu o garanţie de 5 ani de zile, iar administrarea lor să fie făcută printr-un sistem de telegestiune a precizat pentru BIT TV, primarul orasului, Radu Curca. ( foto)

Totodată consilierii au fost de acord că până la finalizarea contractului serviciul de iluminat să fie delegat, conform prevederilor legale. Documentaţia a fost făcută de aceeaşi firmă care a câştigat contractul de delegare a serviciului de iluminat din Paşcani, sc URBIOLED SRL din Iaşi.
Şi Primăria Paşcani se pregăteşte să aplice o cerere de finanţare în cadrul acestui program a precizat pentru BIT TV, viceprimarul municipiului, Gabriela Nedelcu. Aici investiţiile de modernizare au început deja, în suburbii şi urmează pe 16 străzi din oraş, dar sumele vor fi decontate din bugetul local. Din acest motiv municipalitatea vrea să acopere aceste cheltuieli din fonduri nerambursabile de la Ministerul Mediului, iar documentaţia tehnică este făcută deja. Contractul de concesiune a fost semnat cu societatea Urbioled SRL, câştigătoarea licitaţiei, în valoare de 17,5 milioane de lei, fără TVA, din care 11.3 milioane fără TVA pentru investiţii. Restul sumei este rezervată pentru eventualele lucrări de mentenanţa, care vor fi făcute la cererea administraţiei locale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow