8.9 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Proiect de mediu accesat de Clubul Copiilor

Proiect de mediu accesat de Clubul Copiilor

Încă un proiect important accesat de către Clubul Copiilor din Pașcani. De această dată, este vorba despre o acțiune pe partea de mediu ce va debuta cu luna septembrie a acestui an. Beneficiari sunt toți cei înscriși la cercurile de studiu din incinta instituției de educație din oraș.

Bucurie la Clubul Copiilor din Pașcani. Conducerea instituției a fost anunțată din nou că este câștigătoarea unui proiect. Astfel din sutele de școli înscrise, doar 50 au fost selectate. Este vorba despre un proiect de mediu propus de Fundația “Noi orizonturi” ce poartă numele de “Natura în oraș”, acțiune realizată împreuna cu un supermarket – LIDL.

Instituțiile selectate ca făcând parte din program trebuie să scrie și să implemeteze proiecte ce au ca temă protejarea naturii. Derularea proiectului va incepe in luna septembrie și vor avea loc cursuri, alături de primirea unei finanțări dacă instituția din Pașcani se încadrează în cele 25 de proiecte cele mai bune și un pachet cu materiale educaționale.

Suntem beneficiari și astfel vom avea parte de un curs de două zile susţinut de doi traineri ai Fundaţiei Noi Orizonturi pe tematicile Mediu şi Scrierea şi Implementarea Proiectelor de Service – Learning chiar la tine în şcoală; O să primim o finanțare în valoare de 500 RON pentru implementarea unui proiect de Service-Learning pentru cele mai bune 25 de iniţiative; De asemenea o să primim un pachet de materiale educaţionale prin care vei putea să realizezi activităţi experienţiale în clasă sau în natură. a precizat directorul Clubului Copiilor Maria Vatamanu.

Proiectul dorește să transforme în bine comunități alături de adolescenți care trebuie să învețe despre natură şi protejarea ei.

Amintim că recent conducerea Clubului Copiilor din Pascani a fost anunțată că este beneficiara unui proiect ERASMUS ce cuprinde fonduri europene pentru învățarea copiilor să înțeleagă o lecție și să fie în stare să o explice altui coleg.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI