18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Proiect de iniţiere în mass media la un liceu din Paşcani

50 elevi de la Liceul Economic „N. Iorga” participă la un proiect interesant sponsorizat cu fonduri europene. În următorii doi ani, tinerii ajutaţi de cadrele didactice vor pune crea o revistă în format electronic cu cele mai importante evenimente din unitatea de învăţământ şi municipiu. La sfârşitul perioadei, articolele scrise de adolescenţii talentaţi din Paşcani vor forma alături de alte lucrări revista „Hands on media literacy”.

Liceul Economic „N. Iorga” face parte dintr-un proiect Erasmus plus alături de alte 5 instituţii de învăţământ din Bulgaria, Letonia, Polonia, Cehia şi Turcia. Timp de doi ani, în cadrul proiectului, tinerii din Paşcani îşi vor exersa latura creativă şi vor face cunoştinţă cu activitatea desfăşurată în presă.

Prima etapă a proiectului „Hands on media literacy” a avut loc în perioada 5 – 8 decembrie în Letonia când ţările participante şi-au prezentat activităţile ce urmează să fie desfăşurate în următorii doi ani. Următoarea vizită este programată în Cehia, iar în vara anului 2017 o parte dintre elevii care participă la proiect vor merge în Turcia şi Bulgaria.

În cadrul proiectului elevii de la Liceul „N. Iorga” vor participa la cursuri de iniţiere în mass media, se vor organiza în echipe de reporteri şi redactori şi vor lucra la o revistă care va cuprinde cele mai importante evenimente din şcoală şi oraş.

Scopul proiectului este învăţarea elevilor să selecteze informaţiile apărute în presă. Pe viitor conducerea unităţii de învăţământ intenţionează să introducă în programă şi un opţional de iniţiere în mass media.

Menţionăm că un alt proiect la care participă Liceul Economic „N. Iorga” este ROSE. Proiectul finanţat cu fonduri europene are ca scop organizarea unor activităţi menite să reducă abandonul şcolar.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow