More

  Proiect de 6 milioane de lei la Hîrlău: ”Și eu vreau la școală”

  Array

  Pe 25 iunie, la Hîrlău a avut loc o conferință de lansare a un proiect social educativ, organizată la Conacul Polizu, începând cu orele 12.00.
  Sub denumirea ”Și eu vreau la școală” proiectul inițiat de Primăria din Hîrlău, implică O.N.G-uri din Botoșani și Iași, având drept parteneri 2 școli: una din localitate și una din Cluj Napoca.

  Proiectul se adresează copiilor și tinerilor minori, cu accent pe cei de etnie rromă, care provin din foste zone industralizate din regiunea de NE și NV a țării, zone care în prezent au devenit defavorizate din cauza lipsei locurilor de muncă.

  Valoarea totală a proiectului finanțat din fonduri europene este de aproape 6 milioane de lei, iar contribuția Primăriei și a partenerilor este de aproape 120 de mii de lei.

  Proiectul a debutat pe 23 martie și se termină pe 27 noiembrie, iar scopul său este de a preveni și a corecta fenomenul de părăsire timpurie a școlii prin activități diverse care vin în sprijinul elevilor, pentru a-i convinge că educația le este necesară. Comunitatea rromă a așteptat cu interes începerea proiectului și speră în colaborări viitoare.

  Activitățile din proiect se axează pe 3 direcții. Prima se referă la un centru de zi pentru 30 de tineri, ce va funcționa pentru început în vacanță sub forma unei școli estivale cu activități educative diverse. A doua direcție este dedicată unor tineri sub 18 ani, care vor fi ajutați să se reîntoarcă la școală.

  Elementul de noutate al proiectului este dat de Școala de Sâmbătă, activitate la care vor participa din toamnă 20 de elevi și vor desfășura activități extracuriculare.

  Precizăm că la conferință au fost invitați directori ai instituțiilor publice și școlilor din oraș, agenții economici, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice din Iași, de la Prefectură și din cadrul Consiliului Județean, precum Victor Chirilă sau Bogdan Abalașei
  Acelasi video Sincron subprefectul județului Iași, Bogdan Abalașei, la sfarsitul celui de al doilea filmulet

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI