Slider

Un proiect de anvergura, cu o valoare totala de aproape 21 de milioane de lei ar urma sa fie realizat in orasul Targu-Frumos. Alesii locali au aprobat in ultima sedinta de Consiliu cofinantarea pentru aceasta investitie. Printre altele, cu acesti bani vor fi reamenajate si extinse locuinte, se vor oferi fonduri nerambursabile pentru infiintarea unor afaceri sau vor fi organizate cursuri pentru calificarea in diferite meserii.

Alesii locali din Targu-Frumos au aprobat ieri cofinantarea unui proiect mare in valoare totala de circa 21 de milioane de lei. Partea targovetilor este de aproape 83.000 de lei. Investitia cu denumirea „Formarea Resurselor Umane, Mediere, Orientare si Servicii Sociale”, are ca obiectiv, printre altele, si ajutarea comunitatilor marginalizate aflate in risc de saracie. Astfel, ar urma sa fie reabilitate sau extinse mai multe locuinte ale romilor.
Pentru ca Scoala Gimnaziala Ion Creanga este partener in cadrul acestui proiect, in unitatea de invatamant ar urma sa fie facute modernizari.

Se vor oferi si fonduri nerambursabile pentru infiintarea de noi afaceri si se vor initia cursuri de pregatire profesionala pentru mecanici auto, constructori, barmani sau altele.

Mentionam ca proiectul se desfasoara prin Programul Operational pentru Capital Uman cu titlul „Reducerea numarului de comunitati marginalizate aflate in risc de saracie si excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate” si are patru parteneri, Lider CD Caritas Iasi, Kinego SRL, Scoala Gimnaziala Ion Creanga si orasul Targu frumos

Slider