1.3 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Proiect: Cum vor arata taxele si impozitele locale pentreu anul viitor

Taxele si impozitele locale, la Pascani, ar putea ramane neschimbate pentru anul 2014. Zilele trecute, pe siteul Primariei a fost publicat proiectul cu taxele si impozitele propuse pentru anul viitor din care reiese ca atat zonarea cat si cuantumul lor ramane neschimbat, in raport cu cele din anul 2013. Singura exceptie va fi la taxele judiciare de timbru care vor fi modificate prin efectul noilor reglementari. De esemenea este posibil ca impozitele pentru locuintele declarate ca sedii de firma sa creasca de pana la 10 ori, conform unui proiect de lege aflat pe masa Guvernului.
Proiectul cu taxele si impozitele pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice la inceputul lunii septembrie a.c. urmand sa fie aprobat de consilieri in sedinta de la sfarsitul aceleiasi luni.
Pana atunci pascanenii interesati pot face propuneri pentru modificarea lor, pe adresa Primariei Pascani, ele urmand sa fie analizate, eventual aprobate.

Mentionam ca si anul viitor va fi mentinuta bonificatia de 10% pentru cei care isi vor achita in avans taxele si impozitele locale, pana la 31 martie. De asemenea veteranii si vaduvele de razboi precum si persoanele cu handicap si cei aflati in situartii sociale deosebite beneficiaza de scutiri de la plata.
Tot de scutiri dar pentru o perioada de 8 ani de zile de la plata impozitelor pe cladiri vor beneficia cei care vor putea face dovada reabilitarii termice a locuintelor, numai pe baza certificatelor energetice emise de un auditor specializat.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow