27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Proiect cu fonduri europene, la Școala Gimnazială Gâștești. Ședință de îndată pentru votul aleșilor locali

Sedinta de indata, luni, 22 martie a.c., la sediul Primariei Municipiului Pascani. Alesii locali s-au intrunit pentru a vota documentatia necesara pentru un proiect cu finantare europeana, „Creier destept, inima inteleapta”, in care Scoala Gimnaziala Gâștești este partenera. Inainte de dezbaterea in plen, au avut loc sedintele pe comisii. In cadrul acestora, consilierii din opozitie s-au plans ca la mapa nu ar fi toate datele despre proiect, cum ar fi activitatile ce vor fi facute, pentru un vot in cunostinta de cauza.

In urma acestor remarci, directoarea scolii din Gâștești, Monica Plescan, a adus explicatii despre proiect, ce are in vedere reducerea si prevenirea abandonului scolar timpuriu si promovarea accesului egal la invatamantul prescolar, primar si secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de invatare formale, nonformale si informale pentru reintegrarea in educatie si formare. Pe parcursul a mai multor  luni, vor fi infiintate servicii psiho-socio-educationale pentru copiii cu parintii plecati la munca in strainatate, program scoala dupa scoala si altele.

Explicatii despre modul de finantare si decontare a cheltuielilor a adus si administratorul public, Claudiu Bodoasca.

Dupa ce au fost clarificate toate nedumeririle, proiectul a fost votat in plen de 16 consilieri din cei 17 prezenti.

Proiectul urmeaza sa fie depus pentru obtinerea de fonduri europene, iar activitatile facute de scoala din Gâștești vor avea o finantare de circa 362.000 lei. Activitatile se desfasoara in perioada aprilie 2021 – decembrie 2023. Liderul este o asociatie din Iasi, Streetaware, iar parteneri, scoala din Gâștești si Scoala Gimnaziala Muncelu de Sus.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow