15.8 C
Paşcani
duminică, octombrie 2, 2022
Array

Proiect al Camerei Județene Agricole, pentru promovarea produselor autentice și tradițiilor, la Moțca

- Advertisement -

Proiect interesant coordonat de Camera Agricolă Județeană din Iași, la Moțca: În cadrul său se vor desfășura activități menite să promoveze tradițiile și obiceiurile din zonă, dar și produsele alimentare consacrate, cu rolul de a le încadra în brand-ul regiunii. Vineri la Casa Vânătorească din Moțca producători din țară și străinătate, îi vor delecta pe cei prezenți cu bucate alese și gătite după rețete consacrate de zeci de ani.
targ camera agricola
Vineri, începând cu orele 14.00, la Casa Vânătorească din comuna Moțca, va avea loc un eveniment important din cadrul proiectului ”Multiculturalitate – unitate în diversitate”, care își propune să aducă în lumină tradițiile de Crăciun din această zonă și să identifice în același timp produse autentice, care să poată deveni atestate tradițional. Proiectul implică participarea mai multor parteneri sociali din țară și străinătate, școli, O.N.G.-uri sau instituții culturale.

Toți cei prezenți la eveniment vor veni cu produse autentice locale precum alivenci, turte cu julfă, ciubuc, cozonac, plăcinte poale-n brâu, turtă dulce sau vor susține momente artistice care fac parte din categoria tradițiilor și obiceiurilor specifice acestei perioade din an, motiv pentru care activitatea de vineri se va desfășura sub titlul ”Dulciuri de Crăciun”, iar pofticioșii vor putea gusta din frumoasele bucate.
bucate

bucate traditionale
Camera Agricolă Județeană din Iași are deja experiența organizării a peste 30 de târguri la nivel local, regional și chiar internațional, așa cum declară Monica Ionela Pandelea, director executiv al instituției.
La aceste activități Camera Agricolă Județeană va fi reprezentată prin consilierul Eduard Elefteriu, care s-a mai ocupat cu astfel de proiecte și în trecut.
Precizăm că prin acest proiect inițiatorii și partenerii își propun continuarea activitatilor unui proiect similar desfășurat în toamna anului trecut, prin care se urmărește revigorarea tradițiilor de Crăciun din zona Pașcani, în special din comuna Moțca, specifice atât populației majoritare, cât şi minorităților conlocuitoare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow