27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Proiect abandonat de iniţiatori. Se cere demisia conducerii de la salubritate

 

Proiectul de majorare a preţului la salubritate în Paşcani nu este susţinut de nimeni, nici măcar de iniţiator. Astăzi la comisiile de specialitate nu a fost prezent nici unul dintre salariaţii societăţii în timp ce primarul municipiului şi directorul Eduard Dumea sunt plecaţi în concediu de odihnă. Cu timiditate funcţionarul care se ocupa cu monitorizarea serviciilor publice a încercat să explice motivele majorărilor de preţ aprobare şi propuse de Consiliul de Administratie al societăţii locale de salubritate.

Proiectul nu a fost avizat favorabil iar propunerea a fost criticată vehement chiar de consilierii PSD. Preşedintele Comisiei Economice a explicat că impactul majorării salariului minim brut pe ţara ar fi pentru că sunt puţini muncitori în acesta situaţie şi că pentru scăderea cheltuielilor trebuie luate măsuri în vederea colectării selective a gunoaielor.

De cealaltă parte consilierii din opoziţie au cerut ca cei din conducerea societăţii să îşi dea demisia dacă nu au alte soluţii decât majorarea preţului iar diferenţele de salarii pentru muncitori să fie achitate prin diminuarea salariului directorului.
Cel mai probabil proiectul va fi retras sau respins prin vot de consilierii PSD. El a fost pus pe ordinea de zi la solicitarea Consiliului de Administraţie al societăţii de salubritate, după aprobarea lui.
Preţul salubrităţii la populaţie ar urma să crească de la 12.83 lei la 20.72 lei iar pentru societăţile comerciale de la 111, 64 la 180,20 lei/mc. Majorările ar urma să fie aplicate retroactiv de la data de 1 februarie 2017.
În expunerea de motive se arata că este necesară majorarea preţurilor după introducerea taxei de mediu pentru depozitarea gunoiului, de 80 lei/tonă şi majorarea salariului minim brut pe ţara la 1450 lei/lună.
CLP Ecosalubritatea SA Paşcani a primit deja o primă factură de la administratorul gropii ecologice de la Iaşi, de cca 80.000 de lei care trebuie achitata imediat.
Municipiul Paşcani transporta în fiecare lună la depozitul din Iaşi cca 600- 800 de tone de gunoi. Asta înseamnă că societatea locală de salubritate ar trebui să achite în plus peste 60.000 de lei lunar. Practic se dublează cheltuielile de depozitare costuri care se vor regăsi în preţul serviciului de salubritate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow