22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Programul Școlar Colgate formează generații de supereroi ai zâmbetelor sănătoase la RUGINOASA

Programul Școlar Colgate formează generații de Supereroi ai zâmbetelor sănătoase la RUGINOASA

Educația pentru deprinderea unei rutine de îngrijire orală este esențială pentru un copil, influențând totodată și obiceiurile sale ca viitor adult și ulterior părinte. Pentru a forma în rândul copiilor obiceiuri de igienă orală pentru întreaga viată, Colgate a lansat în 1993, la scurt timp după intrarea companiei pe piața locală, Programul Școlar Colgate prin care oferă elevilor din clasele primare, din întreaga țară, lecții interactive privind regulile de igienă orală și produse pentru îngrijirea dentară.

Derulat în parteneriat cu școli primare din întreaga țară, Programul Școlar Colgate a ajuns în acest an la cea de-a 23-a ediție, depășind 5.600.000 de copii implicați de-a lungul timpului.

La fel ca în fiecare an, copiii au fost invitați să participe la lecții de igienă orală susținute de voluntari ai Crucii Rosii Iasi, instruiti in acest domeniu,Cristina Ioana Axinia si Maria Nicoleta Rotariu.

Fiecare lecție de igienă orală abordează perspectiva învățării ca joc, elevii având ocazia de a învăța într-un mod plăcut pașii pe care trebuie să-i respecte în fiecare zi pentru a avea dinți sănătoși, prin intermediul unui film educațional cu Dr. Măseluță și echipa sa de Supereroi ai dinților sănătoși, exersând totodată tehnica corectă de periaj dentar cu ajutorul unui model demonstrativ, sub îndrumarea profesionistului. La finalul lecției, copiii primesc produsele de bază pentru îngrijirea dinților (o periuță de dinți și o mini-pastă de dinți), un pliant cu sfaturi pentru părinți și un pliant pentru însemnarea periajului zilnic.

Pentru o lume fără carii
Colgate a dezvoltat de-a lungul timpului game de produse de îngrijire orală atât pentru nevoile specifice ale adulţilor, cât şi ale copiilor și a sprijinit diverse proiecte de educație în igiena orală („Special Smiles”, „Micii sanitari”, „Periuţa fermecată” sau „Docteurs sourire”), subliniind importanța prevenirii afecțiunilor dentare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow