More

  Programul sărbătorilor de iarnă, la Deleni. Marius Zgâianu și Călin Brăteanu, la festivalul de datini si obiceiuri din ajunul Anului Nou

  Intreaga comuna Deleni se pregateste pentru programul sarbatorilor de iarna si in special, pentru festivalul de datini si obiceiuri ce va avea loc in ajun de Anul Nou. Pe langa formatiile din satele din imprejurimi si ansamblurile folclorice, pe scena vor urca si doi artisti populari recunoscuti: Marius Zgâianu si Călin Brăteanu. Sarbatoarea mult asteptata se va termina cu un foc de artificii si cupe de sampanie.

  Luna decembrie este plina de manifestari culturale in comuna Deleni. Alesii locali au aprobat in ultima sedinta de Consiliu, programul activitatilor din aceasta perioada. Primul lucru discutat a fost comemorarea eroului de la Revolutie, Costica Bezedica, care a murit impuscat pe Aeroportul Otopeni, Bucuresti. Pe 22 decembrie, la monumentul din Maxut se va face o slujba de comemorare oficiata de mai multi preoti din comuna.

  De asemenea, toti cei prezenti vor primi sarmalute calde si cate un pahar de tuica si vin, pentru pomenirea martirului.

  In apropierea Craciunului, toti elevii din comuna, circa 1.600 la numar, vor primi daruri din partea administratiei locale.

  Apoi, pe 31 decembrie va avea loc cel mai asteptat festival de peste an: cel de datini si obiceiuri din fata Primariei Deleni. Vor veni formatii traditionale din toate satele componente cat si din impreurimi.

  Anul acesta va fi o scena inchiriata cu lumini si sonorizare. Pentru toti cei care iubesc traditia, vor evolua si ansamblurile folclorice din zona, cu programe speciale de iarna. Toti copiii vor primi bani din partea administratiei locale.

  Delenii nu trebuie sa rateze acest spectacol. Pe langa traditii, invitatii de onoare vor fi Marius Zgaianu si Calin Brateanu, interpreti de muzica populara din zona Bucovinei.

  Pentru ca evenimentul sa se desfasoare in siguranta, in zona festivalului vor circula politistii din comuna, dar si jandarmi.

  Mentionam ca pentru toate acestea, consilierii locali din Deleni au aprobat pentru fiecare eveniment in parte, cate o suma estimativa de bani de la bugetul local, in total ajungandu-se la circa 80.000 de lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet