1 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Programul Naţional de Screening pentru Cancerul de Col Uterin la un pas să fie încheiat la Paşcani din cauza datoriilor

cancer_de_colProgramul National de Screening pentru depistarea precoce a Cancerul de Col Uterin este la un pas sa fie incheiat la Spitalul de Urgenta Pascani. La baza deciziei stau datoriile de aproximativ 300 de milioane de lei vechi care trebuiau decontate de Directia de Sanatate Publica Iasi.

Suma reprezinta costurile analizelor recoltate de la paciente. Mai exact, medicii de familie dupa ce parcurg etapa de informare a femeilor emit o factura catre unitatea spitaliceasca care la randul ei ar trebui sa primeasca bani de la institutia judeteana. Pana in luna aprilie, cheltuielile au fost asigurate de Casa de Sanatate care a virat banii la timp dar in ultimele luni in conturi nu a mai ajuns nimic.

In total, de catre medicii de familie au fost instruite in vederea recoltarii analizelor un numar de 2550 de femei, dintre care 1876 s-au prezentat la spital pentru a efectua testul Babeș Papanicolau. Dintre acestea, doua paciente au fost gasite ca suferind de grava maladie.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului de Urgenta Pascani in ultima perioada, se inregistreaza o scadere drastica a persoanelor de sex feminin care vor sa faca aceste analize gratuit si este posibil ca in perioada urmatoare spitalul sa suspende acest program. Totusi, doctorul , Diana Acsinte, le recomanda femeilor sa mearga in continuare la medicii de familie pentru a fi informate cu privire la aceasta boala grea care adeseori este descoperita prea tarziu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow