16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală: Fermierii pot depune proiecte pentru finanţare

Fermierii pot începe să depună proiecte spre finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Ministerul Agriculturii a pus la dispoziţia fermierilor 541 de milioane de euro în cadrul a cinci submăsuri. Astfel, se vor finanţa proiecte în domeniul investiţilor în exploataţii agricole (submăsura 4.1), pentru instalarea tinerilor fermieri (6.1), dezvoltarea fermelor mici (6.3), cooperarea între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul agricol (16.4) şi cooperarea între actorii din sectorul pomicol (16.4a).

Proiectele pot fi depuse până pe 31 octombrie, pentru primele trei măsuri, şi până pe 31 iulie, pentru ultimele două. Solicitările de finanţare pentru dezvoltarea fermelor mici se depun în format tipărit şi electronic la sediul Oficiului Judeţean al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale în zilele lucrătoare ale săptămânii, în intervalul orar 9-14, respectiv 9-16 pe 31 octombrie.

Pentru celelalte submăsuri, modalitatea de depunere a proiectelor este cea on-line, pe pagina oficială a agenţiei, www.afir.info. Ghidul Solicitantului poate fi consultat pe acelaşi site, la secţiunea „Investiţii PNDR“, în pagina dedicată fiecărei submăsuri în parte.

Cea mai mare parte a fondurilor este disponibilă în cadrul submăsurii 4.1, alocarea pentru sectorul vegetal fiind de 140 milioane de euro, pentru cel zootehnic – 80 milioane de euro, pentru zona montană – 40 milioane euro, iar pentru fermele de familie – 10 milioane euro. Valoarea sprijinului financiar este de maxim 2 milioane euro pe proiect.

Solicitanţii din cadrul submăsurii 6.1, unde sunt disponibile 161 milioane de euro, trebuie să aibă vârsta maximă de 40 de ani. Finanţarea poate acoperi întreaga valoare a proiectului, de până la 40-50.000 euro.
Continuarea pe Zarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow