More

  Programul instituțiilor de Rusalii

  Array

  Week-end prelungit pentru bugetari şi elevi. În acest sfârşit de săptămâna pe 19 şi 20 iunie românii sărbătoresc Rusaliile, zile declarate libere la nivel naţional. De asemenea, nici băncile nu au program cu publicul luni.

  Toate instituţiile din Paşcani vor fi închise luni, 20 iunie de Rusalii. Dacă aveţi treabă la Serviciul Public de Evidenţă al Persoanelor, la Primărie sau Finanţe trebuie să amânanți pentru ziua următoare deoarece nu veţi găsi pe nimeni să vă rezolve problemele.

  Nici băncile din municipiu nu vor fi deschise a doua zi de Rusalii, conform anunţurilor de pe site-urile instituţiilor. Vor fi avea program cu publicul doar unităţile bancare din incinta centrelor comerciale. Dacă întâmpinaţi probleme urgente puteţi apela serviciul de asistenţă telefonică disponibil non stop a fiecărei sucursale în parte.

  Şi elevii vor avea un week-end prelungit cu câteva zile înainte de vacanţa de vară. Luni, 20 iunie nu se învaţă. De asemenea, cabinetele medicale din ambulatoriul Spitalului Municipal vor fi închise, însă va funcţiona non stop Compartimentul de Primiri Urgenţe.

  Magazinele dar şi supermarketurile din Paşcani vor fi deschise de Rusalii şi vor avea program normal.

  Menţionăm că şi la Târgu Frumos şi Hîrlău instituţiile publice, şcolile şi băncile vor fi închise a doua zi de Rusalii.

  Conform legii, angajaţii care vor lucra în zile libere legale, vor primi o zi liberă în următoarele 30 de zile sau compensaţii din partea angajatorului. Până la sfârșitul anului românii vor mai beneficia de 5 zile libere, patru dintre ele fiind programate în timpul săptămânii, după cum urmează:

  Adormirea Maicii Domnului – 15 august, într-o zi de luni
  Sfântul Andrei – 30 noiembrie, într-o zi de miercuri
  Ziua Naţională a României – 1 Decembrie, într-o zi de joi
  Prima şi a doua zi de Crăciun – 25 şi 26 decembrie, în zilele de duminică şi luni.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI