18 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Programul de screening pentru depistarea cancerului de col uterin la Spitalul Municipal. Costica Panzaru: “Pacientele sa faca presiuni asupra medicilor de familie”

Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, a fost validat de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, ca si centru de recoltare pentru programul de screening.

Managerul Spitalului Municipal, dr Costica Panzaru face un apel catre toti medicii de familie pascaneni de a incheia contracte cu unitatea spitaliceasca in acest sens, iar femeilor din Pascani si nu numai, sa faca presiuni asupra medicilor de familie pentru a beneficia de acest test gratuit.

Sistemul functioneaza in felul urmator, femeile merg si se adreseaza medicilor de familie care au semnat contract cu Spitalul Municipal, cei din urma vor elibera o fisa pentru analize pacientelor, iar acestea vin cu fisa la doctorii pascaneni pentru a-si efectua testul.

Trebuie sa stiti ca Spitalul Municipal Pascani, are capacitatea de a consulta, recolta si a transmite probele pentru un numar de 700 de femei pe luna, cu varstele cuprinse intre 24-64 ani.

Managerul Spitalului, mai spune faptul ca pacientele care sufera de afectiuni ginecologice se pot adresa pentru acest test si fara acea fisa de la medicul de familie.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow