8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Programul de screening pentru cancerul de col uterin susținut din bugetul Spitalului de Urgență Pașcani. Ministerul a tăiat fondurile

Laborator analize Spitalul de Urgenta PascaniNoutati in cadrul Programului National de Screening pentru depistarea precoce a Cancerului de Col Uterin. Incepand de astazi, Ministerul Sanatatii a taiat finantarea necesara derularii programului, dar la Pascani activitatea continua din fondurile proprii ale Spitalului de Urgenta.

Conducerea unitatii medicale le transmite medicilor de familie sa nu mai parcurga prima etapa de informare a pacientelor si sa le directioneze direct la spital unde le vor fi recoltate analizele gratuit.

Managerul Costica Panzaru, a precizat ca, din buget vor fi acoperite doar cheltuielile cu prelucrarea probelor recoltate si nu vor mai fi achitate facturile emise de doctorii de familie care inmanau femeilor formurale de tip S1 si le aduceau la cunostinta intreaga procedura.

Astfel, pacientele care doresc sa faca aceste analize se pot adresa direct cabinetului de obstetrica-ginecologie si la cel de planificare familiala, din interiorul unitatii medicale.

Tot in adresa primita ieri de la Ministerul Sanatatii se mentioneaza ca au fost suplimentate fondurile pentru Sectiile de Tuberculoza, Obstetrica-ginecologie si Neonatologie, decizie corecta din punctul de vedere al managerului, care a mai explicat ca pentru tratarea bolnavilor de pe aceste compartimente sunt necesare medicamente foarte scumpe.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow