17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Programul de incultura a fost aprobat. Slujbe religioase si auditii muzicale, la boxe, in timpul verii.

Dezinteres administrativ fata de viata culturala a municipiului Pascani. Saptamana trecuta alesii locali au aprobat, cu ochii inchisi, raportul de activitate pe anul trecut si programul cultural pentru anul in curs ale Casei de Cultura Mihail Sadoveanu. Desi cele doua documente ridica numeroase semne de intrebare in legatura cu activitatea institutiei si mai ales despre eficienta managementului de acolo, consilierii pascaneni au preferat sa le voteze in loc sa le amendeze.
In mod cu totul ciudat alesii locali au fost de acord ca pe timpul verii, Casa de Cultura sa intre in vacanta, exact ca unitatile de invatamant , tocmai in perioada de varf pentru spectacolele de orice fel .
Mai exact, in perioada 15 iunie- 31 august va avea loc asa zisul ,Program estival”, in doua luni si jumatate fiind programate sa aiba loc doua activitati religioase, doua vizionari de filme documentare si o seara de muzica country, la boxele scoase pe balconul institutiei.
Mai mult, consilierii nu au luat nici o decizie privind redeschiderea cinematografului.

Fabrica de vorbe
In cadrul sedintei consilierul Ioan Ionita a cerul conducerii Casei de Cultura sa organizeze si altfel de activitati decat cele pentru si impreuna cu scolile din oras, si anume spectacole de teatru, de muzica clasica sau cu artistii locali, iar acestea sa fie mediatizate din timp.
In replica directoarea institutiei a spus ca pascanenii nu prea sunt interesati de astfel de spectacole.
In acelasi context, sefa Comisiei de Comisiei de cultura a precizat ca Primaria ar trebui sa subventioneze biletele de intrare la unele spectacolele si la cinematograf, daca acesta va fi redeschis.
Dincolo de dezbaterile care au avut loc pe acesta tema consilierii locali nu au luat nici o decizie cu privire la relansarea culturii locale. Discutiile vor continua in sedinta de la sfarsitul acestei luni , la dezbaterile pe amrginea bugetelor.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow