30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Programul de activitati al Casei de Cultura Harlau pentru anul 2013

 

Casa de cultura Hirlau

Casa de Cultura din Harlau, a stabilit programul de evenimente pentru anul 2013. Conform directorului Adrian Bahnareanu, institutia si-a programat o serie de concursuri, programe artistice dar si expozitii si spectacole de muzica.

In luna martie pe langa expozitiile de martisoare pe care Casa de Cultura le-a pregatit, s-a dorit si organizarea pe data de 24 martie 2013 a  unui concurs de sah, intitulat “Cupa Primaverii”, insa, din pacate conditiile meteo au oprit desfasurarea acestui concurs.

In luna aprilie 2013, la Casa de Cultura vor avea loc o serie de activitati cu tinerii de la Scoala “Petru Rares” in cadrul saptamanii “Scoala Altfel”.

Tot pe parcursul lunii aprilie, va avea loc pregatirea formatiilor artistice din cadrul Casei de Cultura pentru “Zilele Orasului”.

In saptamana Mare, Pascale, este programata cea dea treia editie conferintei denumite: “Perenitatea moralei crestine”, eveniment ogranizat in parteneriat cu protopopiatul Harlau.

In zilele de 5-6 mai, vor avea loc “Zilele Orasului Harlau”, iar atunci pe scena Casei de Cultura vor urca solisti de muzica populara din diferite zone ale tarii.

Tot in luna mai va avea loc Expozitia “Vis de copil”, organizata in parteneriat cu Gradinita cu program normal din Harlau. Tot in cadrul acestui eveniment vor expune picturi, masti decorative si sculpturi tinerii de la Clubul Copiilor din Harlau, elevii Scolii Petru Rares dar si sculptorul Mircea Mihailescu.

In luna iunie, cu sprijinul institutiilor de invatamant din localitate se va organiza ,,Saptamana  culural-educativa  elevilor  si  prescolarilor”, cu aceasta ocazie va avea loc si expozitia ,,Inima  de  copil- drepturile  mele  in imagini”.iar in  cea de  a  doua  decada   a  lunii va  fi  prezentata  oferta  culturala  pentru  perioada  de  vara  , tuturor  societatilor   comerciale  si  institutiilor   de  cultura  din  judet  si  din  alte localitati din  tara  pt  promovarea  imaginii  si  vizibilitatii  Casei  de  Cultura  Harlau.

In luna iulie, ansambului Casei de Cultura, “Sarba cu naframa” , va  prezenta o  serie  de  spectacole,  fiind  promovat   astfel  folclorul  traditional.

In august, singura manifestare la institutia de cultura va fi ziua adolescentului.

In septembrie vor fi organizate Cercuri stiintifice de tehnici IT cat si cercuri de initiere in muzica si cultura. Tot in aceasta luna Colegiul “Stefan cel Mare” va organiza Balul Bobocilor pe scena Casei de Cultura.

Luna octombrie aduce o spatamana dedicata  monumentelor  istorice cat si  a   Muzeului  viei  si  vinului. Tot in aceasta luna, ansambului Casei de Cultura, “Sarba cu naframa”, va participa la festivalul “Trandafir de la Moldova” ce va avea loc la Iasi.

In luna noiembrie, va avea loc evenimentul “Traditii si obieciuri la Romani”, in care o serie de oameni de cultura le vor vorbi spectatorilor despre tradiile si obiceiurile din zona Harlaului.

In decembrie, vor fi organizate spectacole cu  prilejul zilei de 1 decembrie. Iar la jumatatea lunii pe scena Casei de Cultura vor avea loc colinde  si  datini  de  anul  nou.

Tot in luna decembrie Casa de Cultura Harlau va avea o colaborare cu Scoala Parcovaci pentru a marca Zilele Scolii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow