13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Programul ”Cornul și laptele”, de mâine, din nou, în școlile din județul Iași

Vești îmbucurătoare pentru copii și părinții acestora: deși în primăvara acestui an au existat tensiuni legate de importanța și eficiența sa, binecunoscutul program ”Cornul și laptele” va continua și anul acesta. Așadar și cei aproape 95 de mii de elevi din județul Iași vor primi în fiecare zi produse lactate și de panificație, oferite de firmele care au câștigat licitațiile.

Cei mai mulți copiii din județul Iași vor beneficia încă din primele zile de școală de programul ” Cornul și Laptele”, având în vedere că zilele trecute Consiliul Județean Iași a organizat licitațiile pentru furnizarea alimentelor, în urma acestora fiind încheiate contractele și desemnați furnizorii pentru fiecare zonă în parte. Valoarea licitațiilor de anul acesta ajunge la aproximativ 10 milioane de lei, ca și anul trecut, iar beneficiarii sunt aproape 95 de mii de copii de la grădinițele și școlile din județ.

Pentru produsele de panificație, licitația a fost câștigată de 2 firme care s-au asociat, având în felul acesta amândouă de câștigat. Este vorba despre Vel Pitar SA şi Agropan Impex SRL, care au semnat contractul de peste 5 milioane de lei în urma licitației și urmează să asigure copiilor din județul Iași, produsele de panificație prevăzute prin acest program, așa cum declară și purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Iași, Răzvan Timofciuc.
Pentru licitația privind furnizarea de produse lactate, contractul a fost divizat în patru loturi, fiind adjudecate de 4 firme din Iași, Cluj, Vaslui și Suceava. Este vorba despre Frieslandcampina România SA Cluj-Napoca, Agropan Impex SRL Iaşi, Ilvas SA Vaslui și Dorna Lactate Suceava. Deoarece au fost depuse și contestații la aceste licitații, pentru 2 loturi în care sunt cuprinse câteva școli din municipiul Iași și din comunele apropiate produsele din acest program vor începe să fie distribuite de la începutul săptămânii viitoare.

Conform unui alt proiect inițiat tot în beneficiul elevilor, din luna ianuarie a anului viitor aceștia vor avea parte și de câte un măr, licitațiile fiind programate însă abia pentru a doua jumătate a lunii noiembrie.

Menționăm că durata contractelor de furnizare a produselor lactate și de panificație din cadrul programului ”Cornul și laptele” , prevede toată durata anului şcolar, exceptând perioadele de vacanță, iar de acest program național vor beneficia atât elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow