13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Programează-ţi un control gratuit la inimă: iată adresa de e-mail!

De la începutul programului pilot de screening al bolilor cardiovasculare au participat 260 de ieşeni din judeţ. Campania este desfăşurată timp de cinci luni de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), filiala Iaşi, şi Institutul Medico-Sanitar Public Spitalul Raional Ungheni din Republica Moldova.

Ţinta finală a proiectului este ca de acest screening să beneficieze 500 de persoane din judeţul Iaşi şi 500 de persoane din raionul Ungheni. Cei care doresc să se înscrie trebuie să prezinte factori de risc cardiovascular, cum ar fi obezitate, sedentarism, dislipidemie, să fie consumatori de tutun, să sufere de diabet sau să prezinte disfuncţii endocrine sau hepatice. Participanţii trebuie să aibă reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau urban din judeţul Iaşi, bărbaţii să aibă peste 40 de ani, iar femeile peste 50 de ani.

Astfel, pentru înscriere trebuie să trimită un e-mail la adresa proiect.cardioscope@gmail.com unde să menţioneze numele şi prenumele, localitatea de domiciliu, vârsta, numărul de telefon sau un SMS la numărul de telefon 0757.913.127 cu mesajul „Doresc să particip la screening, nume, vârstă, localitatea de domiciliu”. Sediul unde se realizează screeningul este pe Bulevardul Ştefan cel Mare nr. 4, punctul de reper fiind Laboratorul Synevo.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI