More

  Program 1 Decembrie la Paşcani: depuneri de coroane, spectacol, paradă militară, fasole şi cârnaţi

  Array

  Mai sunt câteva zile până la sărbătoarea românilor. Administraţia locală din Paşcani a pregătit pentru ziua de 1 Decembrie mai multe evenimente, de la depuneri de coroane, paradă militară, până la concert de muzică populară. Cei prezenţi vor primi şi câte o porţie de fasole cu cârnaţi şi un pahar de vin fiert. Cum deja a deveni o tradiţie, cuplurile care împlinesc în acest an 50 de ani de la căsătorie vor fi felicitate de edilul oraşului cu premii în bani, flori şi fotografii dar şi cu o masă festivă.

  parada militara

  Ziua Naţională a României va fi sărbătorită şi în acest an de administraţia din Paşcani împreună cu cetăţenii oraşului. Pentru 1 Decembrie, în Municipiu vor avea loc şi parade militare dar şi nelipsita mâncare de la ziua ţării, cea de fasole cu cârnaţi, stropită cu vin fiert.

  Evenimentele de Ziua Naţională încep de dimineaţă, cu depuneri de coroane la monumentele eroilor din suburbii şi de pe raza oraşului Paşcani. Aici sunt aşteptaţi să aducă omagiu pe lângă instituţiile statului şi partidele politice, şcolile alături societăţile comerciale.

  Un alt moment aşteptat de pensionari este cel în care vor fi premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Devenit deja o traditire, evenimentul organizat de administraţia locală va avea loc la sediul Primăriei din Paşcani. Aici, perechile vor primi un premiu în bani, flori şi diplome. Se va oferi şi o masă festivă.

  Festivitatea se va muta după ora 13.00, pe Esplanada din Paşcani. În acest an va avea loc parada militară. Ea va fi susţinută de jandarmi, pompieri, cei de la SMURD, poliţiştii de la Locală.

  După acest moment, va avea loc un spectacol artistic cu muzică populară, unde vor cânta Cristi Iordachioaia, Adriana Apostol, Constantin Bahrin şi două artiste de muzică populară din Iaşi.

  Nu va lipsi masa tradiţională de 1 Decembrie. Administraţia locală a pregătit porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Până în prezent sunt două oferte, una din Paşcani şi alta din Iaşi. Este vorba despre Restaurant Select şi Petru San Com.

  Program 1 Decembrie:

  8.00 – Depuneri de coroane la Monumentele Eroilor din Municipiul Paşcani şi suburbii;

  11.00 – Premierea cuplurilor ce au împlinit 50 ani de la căsătorie – Primăria
  Paşcani

  13.00 – Paradă Militară – Jandarmi, Pompieri, SMURD, Poliţia Locală – Esplanada

  14.00 – Concert de muzică populară – Cristi Iordachioaia, Adriana Apostol, Constantin Bahrin + două artiste de muzică populară din Iaşi – Esplanada.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI