4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

Prognoza meteo: un val de aer polar traversează România. Cât de frig se anunţă şi unde va ninge

Un val de aer polar care traversează România în aceste zile aduce iarna în mijlocul primăverii. Meteorologii spun că de miercuri, 18 martie, vreme se răceşte accentuat, începe să plouă abundent, iar în unele zone apar lapoviţa şi ninsorile.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 16-29 martie, anunţând că de la mijlocul acestei săptămâni vremea va intra într-o perioadă de răcire. Din peisaj vor fi nelipsite ploile, dar şi lapoviţa şi ninsorile. În tradiţia populară ninsoarea din luna martie este numită „zăpada mieilor”. Se spune că e ultima ninsoare, care pune punct frigului şi iernii şi dă frâu liber venirii primăverii. Această ultimă suflare a iernii a primit numele de zăpada mieilor deoarece în această perioadă sunt aduşi pe lume mieii, simbolul primăverii.

Temperaturile scad şi cu 8 grade conform ANM, în Muntenia, în prima jumătate a acestei săptămâni, valorile termice vor scădea treptat, de la maxime în medie de 12 grade, până la 6 grade pe 18 şi 19 martie, când vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit. Apoi, până pe 22 martie, temperaturile vor creşte semnificativ, cu 7…8 grade. În tot acest interval, minimele nocturne se vor menţine preponderent negative. În a doua săptămână de prognoză, regimul termic se va menţine apropiat de cel normal, mediile maximelor fiind cuprinse între 10 şi 13 grade, iar minimele între 1 şi 3 grade.

În intervalul 18-20 martie sunt estimate precipitaţii mixte, slabe cantitativ. Din 22 martie şi până la sfârşitul lunii, temporar vor cădea ploi slabe, şi doar izolat, lapoviţe. Nici în celelalte regiuni din ţară nu se anunţă vreme mai bună: temperaturi în scădere, mai întâi în sudul ţării, după care încep ploile. De exemplu, în Transilvania se anunţă polei, în Moldova- lapoviţă, în Dobrogea-ploi slabe, în Oltenia-precipitaţii abundente, ninsori la munte şi precipitaţii mixte în Maramureş.

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow